Denderpop komt terug, maar het aantal bezoekers in het stadspark zal deze keer wel beperkt worden tot achthonderd.
Volledig scherm
Denderpop komt terug, maar het aantal bezoekers in het stadspark zal deze keer wel beperkt worden tot achthonderd. © Geert De Rycke

Maar één dag en met minder toeschouwers, maar stadsfestival Denderpop komt deze zomer terug: “Terug naar de roots”

DendermondeDenderpop komt terug! Dat laten de organisatoren van het jaarlijkse stadsfestival in Dendermonde weten. Juni was nog te vroeg voor het event, maar volgende maand moet het lukken. “Voor de comeback keren we terug naar onze roots”, klinkt het. “Opnieuw wat kleinschaliger dus.”

 1. Fietsersbond eist verhoging budget voor veilig schoolverkeer: “Voor meer fietsplezier en minder fietsangst bij schoolgaande kinderen”
  Dendermonde

  Fietsers­bond eist verhoging budget voor veilig schoolver­keer: “Voor meer fietsple­zier en minder fietsangst bij schoolgaan­de kinderen”

  De Fietsersbond van Dendermonde eist dat het Dendermondse stadsbestuur het budget voor meer fietsveiligheid verhoogt. De organisatie baseert zich voor die vraag op een analyse van de Schoolroutekaart uit 2018. “De knelpunten die daarin opgesomd worden, zijn nog altijd niet verbeterd”, klinkt het. “Al te vaak is het aan de fietsers om maar op te letten.”
 2. Striptekenaar Sylvain Polfliet brengt met hulp van fan stripheld Brian Howell weer tot leven: “Kriebelt nu ook weer om nieuw werk uit te brengen”
  PREMIUM
  Sint-Gillis-Dendermonde

  Stripteke­naar Sylvain Polfliet brengt met hulp van fan stripheld Brian Howell weer tot leven: “Kriebelt nu ook weer om nieuw werk uit te brengen”

  Stripheld Brian Howell, meer dan veertig jaar geleden gecreëerd door tekenaar Sylvain Polfliet (74) uit Sint-Gillis-Dendermonde, maakt een comeback. Met de steun van fan en stripverzamelaar Sascha Van Laeken (51) komen de albums opnieuw uit. In luxeversie én met gepersonaliseerde covers getekend door Polfliet. “Ik pik de draad met plezier weer op”, zegt die.