Een foto van Willem blijft prominent aanwezig in de woning van Lotte, waar ze voor het ongeval samenwoonde met haar vriend. Sinds 2014 moet ze zonder hem verder.
Volledig scherm
PREMIUM
Een foto van Willem blijft prominent aanwezig in de woning van Lotte, waar ze voor het ongeval samenwoonde met haar vriend. Sinds 2014 moet ze zonder hem verder. © Geert De Rycke

Lotte getuigt in video over ongeval dat haar vriend het leven kostte: “Wij gingen zalig samen oud worden. Tot die man dronken achter het stuur kroop”

Dendermonde“Al was het maar één jongere, één ouder de pijn besparen die ik heb meegemaakt, dan is mijn doel geslaagd.” Dat zegt Lotte De Ridder (35) uit Dendermonde. In een video van Rondpunt vzw, om jongeren te sensibiliseren over verkeersveilig rijgedrag, getuigt ze over het ongeval waarbij ze samen met haar vriend Willem van de weg gemaaid werd door een dronken bestuurder. Willem overleed, Lotte moest drie jaar revalideren en is nog bezig met de klap te verwerken. “Ik kan al weer eens lachen, maar er hangt altijd een schaduw over mij”, zegt ze.

  1. Een donut eten bij het nieuwe filiaal Dunkin' Donuts in Gent? Dat is dan even aanschuiven
    Play

    Een donut eten bij het nieuwe filiaal Dunkin' Donuts in Gent? Dat is dan even aanschui­ven

  2. Man is populair op TikTok door dit bizarre trucje
    Play

    Man is populair op TikTok door dit bizarre trucje