Liesbet Collaert is even terug in de Dendermondse regio, waar ze bijna twintig jaar geleden alles achter liet om de wereld te zien.
Volledig scherm
PREMIUM
Liesbet Collaert is even terug in de Dendermondse regio, waar ze bijna twintig jaar geleden alles achter liet om de wereld te zien. © Geert De Rycke

Liesbet liet alles achter om wereld rond te trekken: “Simpel leven zonder drang om te settelen”

Dendermonde/BerlareEen “nomade” noemt ze zichzelf en al twintig jaar trekt ze de wereld rond. In kampeerwagen of met zeilboot, zonder eigen huis. Haar verhaal heeft Liesbet Collaert (46) nu in het boek Plunge neergeschreven. “Want een sprong naar een ander leven was het zeker en vast”, zegt ze. Wij konden Liesbet spreken, die voor even op bezoek is in haar geboortestreek Dendermonde. Een babbel over “leven waar de wind je brengt”.

  1. Politie Dendermonde houdt grootscheepse controle op Hoogveld: “Meer dan 20.000 euro aan achterstallige belastingen geïnd”
    Dendermonde

    Politie Dendermon­de houdt groot­scheep­se controle op Hoogveld: “Meer dan 20.000 euro aan achterstal­li­ge belastin­gen geïnd”

    Wie donderdag langs het Hoogveld in Dendermonde reed, kon er haast niet naast kijken. Ter hoogte van Premium Sound Solutions had de politie een grote controlepost neergezet samen met de Vlaamse Belastingdienst, de Douane, Ovam, RSZ en RVA. De controle bleek ook broodnodig, want op 156 gecontroleerde voertuigen werd er door de Vlaamse belastingen heel wat achterstallige betalingen opgehaald.