Sven staat nog wankel op de benen, maar die knuffel van de kinderen Kato en Robbe die doet immens deugd. De opluchting bij vrouw Ellen kan niet groter zijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Sven staat nog wankel op de benen, maar die knuffel van de kinderen Kato en Robbe die doet immens deugd. De opluchting bij vrouw Ellen kan niet groter zijn. © Geert De Rycke

Leraar Sven (38), één van eerste Covid-patiënten in het land, na weken zweven tussen leven en dood, weer thuis: “Dat eerste glas water na de coma is het lekkerste dat ik ooit geproefd heb”

Hij is twintig kilogram en al zijn spieren kwijt. Maar Sven Mettepenningen uit Dendermonde, één van de eerste coronapatiënten in ons land, is weer thuis. Tijdens de rit huiswaarts vanuit het UZ Gent werd hij aangemoedigd door vrienden, familie, collega’s en leerlingen. Sinds midden maart zweefde hij wekenlang tussen leven en dood. “Half mei, verzekerde ik de dokters toen ze me begin deze maand nog een wekenlange revalidatie in het ziekenhuis voorspelden. En kijk, het is gelukt! De steun van zoveel vrienden en familie hebben me erdoor gesleurd”, zegt Sven, normaal gezien naar eigen zeggen geen emotionele mens, maar nu toch aangedaan bij thuiskomst.

 1. Logo Dender en Eerstelijnszone Dender lanceren verteltassen: “Kwetsbare doelgroepen beter informeren over vaccinatiecampagne”
  Dendermonde

  Logo Dender en Eerste­lijns­zo­ne Dender lanceren verteltas­sen: “Kwetsbare doelgroe­pen beter informeren over vaccinatie­cam­pag­ne”

  Logo Dender vzw en de Eerstelijnszone Dender, actief voor Dendermonde, Lebbeke, Buggenhout, Hamme, Berlare en Zele, hebben de handen in elkaar geslagen voor de ontwikkeling van “verteltassen”. Die moeten het mogelijk maken om moeilijk te bereiken, kwetsbare doelgroepen beter te informeren en motiveren rond de vaccinaties tegen Covid-19.
 1. Vrachtwagen breekt doormidden na treinbotsing
  Play

  Vrachtwa­gen breekt doormidden na treinbot­sing

 2. Met deze 'jetsuit' komt vliegen écht dichtbij
  Play

  Met deze 'jetsuit' komt vliegen écht dichtbij