Geert De Rycke
Volledig scherm
© Geert De Rycke

Leerlingen VLEK-school helemaal in de ban van WK Wielrennen

GrembergenDe leerlingen van de Vrije Lagere en Kleuterschool VLEK van Grembergen zijn helemaal in de ban van het WK wielrennen. De fiets is al de hele week niet ver weg en de school kreeg zopas zelfs enkele volgwagens en mobilhomes van professionele wielerploegen op bezoek.

 1. Nina Coolman (VC Oudegem): “Onze doelstelling is om de standvastigheid op te schroeven en de automatismen nog meer te verfijnen”
  volleybal liga A

  Nina Coolman (VC Oudegem): “Onze doelstel­ling is om de standvas­tig­heid op te schroeven en de automatis­men nog meer te verfijnen”

  VC Oudegem heeft een nieuwe overwinning behaald. Sterk, overtuigend, harmonieus. Zondag ging het Antwerpse team voor de bijl. De ploeg van coach Fien Callens scoort hiermee zes op zes. De competitie in de Liga is voortreffelijk begonnen. Volgende week moet Oudegem naar Beveren, met Asterix Avo als nieuwe tegenstander. Over een heruitgave van de finale van de Belgische beker wordt niet gesproken. Dit is een ander seizoen, met - vooral bij de Oost-Vlaamse geburen - een fel gewijzigd team.
 2. Nieuw plan voor woonsite op terrein vroegere chichoriefabriek zet kwaad bloed bij buurtbewoners: “Megalomaan woonproject dat niet past in omgeving”
  PREMIUM
  Oudegem

  Nieuw plan voor woonsite op terrein vroegere chichorie­fa­briek zet kwaad bloed bij buurtbewo­ners: “Megalomaan woonpro­ject dat niet past in omgeving”

  Nieuwe plannen om de site van de vroegere chichoreifabriek De Vlaenders op de hoek van Hof ten Bos met de Varenbergstraat in Oudegem om te vormen tot woonproject zet kwaad bloed bij buurtbewoners. Te veel woongelegenheden, te veel industrieel erfgoed dat verloren gaat en te hoge gebouwen zijn hun bezwaren. Buren dienen dan ook massaal protest in tegen het project. “We hopen dat het schepencollege oor heeft naar onze verzuchtingen”, klinkt het.
 1. Toch nog feest in De Grote Pot na noodgedwongen sluiting café tijdens Bloemencorso: Marleen knipt lintje van heropende Werkplaatsstraat
  PREMIUM
  Sint-Gillis-Dendermonde

  Toch nog feest in De Grote Pot na noodgedwon­gen sluiting café tijdens Bloemencor­so: Marleen knipt lintje van heropende Werkplaats­straat

  Een maand na datum, maar het is toch nog groot feest geworden in en aan Café De Grote Pot in de Werkplaatsstraat in Sint-Gillis-Dendermonde. Tijdens de Bloemencorso moest het café, voor het eerst in zeventig jaar, de deuren dicht houden omdat de straat open lag. Het Corsocomité besloot, naar aanleiding van de heropening van de straat, om samen met tal van andere verenigingen en klanten cafébazin Marleen (68) zaterdag te vieren. Met alles erop en eraan.