Geert De Rycke
Volledig scherm
© Geert De Rycke

Leerlingen VLEK kweken champignons in berging aan klas: “En dan smullen van omelet champignon!”

GrembergenChampignons die groeien in een berging naast de klas. Daar hebben de leerlingen van de vierde klas van de Vrije Lagere en Kleuterschool VLEK van Grembergen voor gezorgd. Ze gingen ook aan het koken met het resultaat.

 1. Provincie, stad en VPK werken slaan handen in elkaar voor duurzame energie: “Met restwarmte bedrijf woningen verwarmen”
  PREMIUM
  Oudegem/Dendermonde

  Provincie, stad en VPK werken slaan handen in elkaar voor duurzame energie: “Met restwarmte bedrijf woningen verwarmen”

  De provincie Oost-Vlaanderen, het stadsbestuur van Dendermonde en papierverwerkend bedrijf VPK uit Oudegem slaan de handen in elkaar voor een project rond “duurzame energie”. Bedoeling is om in de toekomst met de restwarmte van het bedrijf woningen en andere voorzieningen in Dendermonde te verwarmen. “Zo wordt Dendermonde ook minder afhankelijk van buitenlands gas”, klinkt het.
 2. Hield vriendin (58) lichaam van Peter (64) twee dagen lang verborgen nadat ze hem om het leven bracht?: “Hadden al twee dagen niets meer van hem gehoord”
  PREMIUM
  Oudegem

  Hield vriendin (58) lichaam van Peter (64) twee dagen lang verborgen nadat ze hem om het leven bracht?: “Hadden al twee dagen niets meer van hem gehoord”

  Twee dagen lang wist M.D.L. (58) uit Oudegem stil te houden dat Peter De Bock (64) om het leven werd gebracht in zijn eigen woning. Het was de familie die uiteindelijk onraad had geroken omdat ze Peter niet meer konden bereiken, en zijn vriendin hen ook niet binnen liet in de woning. De politie viel zaterdagavond binnen en trof daar het lichaam van Peter aan, die duidelijk met geweld om het leven werd gebracht. “Dit heeft hij absoluut niet verdiend”, zegt zijn tante Monique.
 3. Van banaan en brownie tot ingebakken appeltjes: van deze pannenkoeken smul je op Maria Lichtmis in het Waasland en Dendermonde
  PREMIUM
  Waasland/Dendermonde

  Van banaan en brownie tot ingebakken appeltjes: van deze pannenkoe­ken smul je op Maria Lichtmis in het Waasland en Dendermon­de

  Op 2 februari is het Maria Lichtmis: het feest bij uitstek om zonder schuldgevoel pannenkoeken te eten. Wij lijsten zeven leuke pannenkoekenhuisjes in het Waasland en Dendermonde voor jullie op. Van een pannenkoek met brownie bij HAAS Pannenkoekenhuis in Lokeren tot eentje met banaan bij Hippodroom in Sint-Niklaas: op Maria Lichtmis vind je bij deze zaken een speciale pannenkoek voor iedereen.