Geert De Rycke
Volledig scherm
© Geert De Rycke

Leerlingen basisschool De Schakel zorgen voor geanimeerde kindercarnavalstoet

 1. ‘Vaccinken’, het bier dat speciaal werd gebrouwen voor de Kappellestraatkermis
  Denderbelle

  ‘Vaccinken’, het bier dat speciaal werd gebrouwen voor de Kappelle­straat­ker­mis

  Naar goede gewoonte wordt er tijdens de Kapellestraatkermis in Denderbelle al enkele jaren een eigen bier gebrouwen. Ook dit jaar werd er opnieuw een bier gebrouwen, het veertiende al intussen. Normaal krijgt het bier een naam met een verwijzing naar Denderbelle, maar deze editie is het een verwijzing naar het coronavaccin. “Ons Vaccinke is een biertje om goed van door te drinken”, klinkt het.
 2. Miss paling uit Appels krijgt na 60 jaar afwezigheid nieuw leven dankzij Rosse Buurten: “Reuzin volledig opnieuw gemaakt”
  Appels

  Miss paling uit Appels krijgt na 60 jaar afwezig­heid nieuw leven dankzij Rosse Buurten: “Reuzin volledig opnieuw gemaakt”

  Tijdens de Appelse feesten op 8 augustus mogen de inwoners rekenen op een terugkomst van een heel oude bekende. Reuzin Miss paling zal er opnieuw haar intrede maken nadat Gert Peleman de reus in een kleedje van de 21ste eeuw heeft gestoken. De reuzin was in de jaren 40 elk jaar aanwezig in Appels, maar verdween toen op een zolder. “We zijn blij dat we nu de reuzin weer kunnen laten meelopen", vertelt Sofie Van Limbergen van Sint-Cecilia Appels.