Geert De Rycke
Volledig scherm
© Geert De Rycke

Leerlingen academie brengen natuur in hun gedichten en tonen dat in bibliotheek

DendermondeNaar aanleiding van de Poëzieweek laten ook de leerlingen van de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans van zich horen. Resultaat is een tentoonstelling in de Dendermondse bibliotheek.

 1. Van een kerk tot een Cultureel Centrum: Op deze 7 blokplekjes in Waasland en Dendermonde ga jij een succesvolle examenperiode tegemoet
  PREMIUM
  Waasland/Dendermonde

  Van een kerk tot een Cultureel Centrum: Op deze 7 blokplek­jes in Waasland en Dendermon­de ga jij een succesvol­le examenperi­o­de tegemoet

  Zit jij al volop in de blokperiode en kan je je thuis niet goed concentreren? Studeer je liever terwijl je omringd bent door andere studenten? Dan is een gemeenschappelijk blokplek exact wat je zoekt. Van de Sint-Petruskerk in Bazel tot het Cultureel Centrum in Lokeren: Op deze 7 blokplekjes in Waasland en Dendermonde ga jij een succesvolle examenperiode tegemoet.
 2. BELOOFD IS BELOOFD. Komen er eindelijk meer sportvelden in Sint-Gillis? Hoe ver staat het met de make-over van de Oude Vest? En hoe zit het met de realisatie van een nieuw administratief centrum?
  PREMIUM
  dendermonde

  BELOOFD IS BELOOFD. Komen er eindelijk meer sportvel­den in Sint-Gil­lis? Hoe ver staat het met de make-over van de Oude Vest? En hoe zit het met de realisatie van een nieuw administra­tief centrum?

  De bestuursperiode van uw stadsbestuur is ruim halfweg. Tijd voor een evaluatie. Komt er iets in huis van de prioriteiten die begin deze legislatuur werden gesteld? We selecteerden tien beloftes van het schepencollege, zochten uit wat er al gerealiseerd is en wat er nog op de plank ligt. Vandaag: Dendermonde, een stad die onder andere een nieuw rusthuis in Baasrode wil, meer sportinfrastructuur en een make-over voor de Oude Vest.
 3. Nog 6 dagen tot de Ros Beiaardommegang. Walter De Smet kruipt in rol Kalleke Step: “Als eerste op uitzinnige Grote Markt en dan staat haar op mijn armen recht”
  PREMIUM
  Dendermonde

  Nog 6 dagen tot de Ros Beiaardom­me­gang. Walter De Smet kruipt in rol Kalleke Step: “Als eerste op uitzinnige Grote Markt en dan staat haar op mijn armen recht”

  Geen Ros Beiaard zonder Kalleke Step, de vrolijke nar die voor het Dendermondse Peirt huppelt. Voor de derde keer op rij is die taak weggelegd voor Walter De Smet (64). En het is meteen ook zijn laatste. “Urenlang volhouden tot het einde? Dat is doseren en geen al té gekke toeren uithalen”, zegt hij.