Lauren en Xandrine spenderen uren op de trampoline: “De sportzaal is onze tweede thuis”.
Volledig scherm
Lauren en Xandrine spenderen uren op de trampoline: “De sportzaal is onze tweede thuis”. © Geert De Rycke

Lauren en Xandrine trekken naar Tokyo voor kampioenschap trampoline springen

Sportieve vriendinnen Lauren Ide en Xandrine Scheurwegen, allebei vijftien, trekken eind dit jaar naar Tokyo. Ze zullen er tonen wat ze in hun mars hebben tijdens de World Age Group Competition (WAGC), het wereldkampioenschap jeugd trampoline springen. “Dit is een droom die in vervulling gaat”, zeggen de meisjes.

 1. Creatieve talenten zorgen voor project Paardenkracht: “Spirit van Ros Beiaard voelbaar aanwezig in stad”
  PREMIUM
  Dendermonde

  Creatieve talenten zorgen voor project Paarden­kracht: “Spirit van Ros Beiaard voelbaar aanwezig in stad”

  Elf grote, kunstige paardenhoofden op evenveel locaties in het stadscentrum. Die vormen samen het street art-project ‘Paardenkracht’. De stad wil hiermee de spirit van het Ros Beiaard, de trots van Dendermonde, voelbaar laten blijven. Verschillende kunstenaars, van jong talent tot gevestigde waarde, waren meteen bereid een paardenkop onder handen te nemen. Zelfs Axel Daeseleire zorgt voor een exemplaar.
 2. Vrienden missen, dringend ex moeten spreken en ik wist het niet: deze excuses halen corona-overtreders boven bij rechter
  PREMIUM
  Dendermonde/Hamme/Zele/Aalst/Lokeren/Wetteren

  Vrienden missen, dringend ex moeten spreken en ik wist het niet: deze excuses halen corona-overtre­ders boven bij rechter

  In de correctionele rechtbank in Dendermonde vond dinsdag een themazitting rond overtredingen van de coronaregels plaats. Wie er voor de rechter verscheen, liep in het voorjaar minstens twee keer tegen de lamp. Zij riskeren fikse boetes. Ieder bleek zo zijn eigen excuses klaar te hebben waarom hij coronaregels aan zijn laars lapte. “Het is niet aan ons om de regels te beoordelen, we moeten ze gewoon volgen”, gaf rechter Vanden Avenne iedereen mee.
 1. Amber De Tant (VC Oudegem): “we willen zo graag beginnen, want we staan aan de start van een boeiende competitie in de Liga A bij de vrouwen”

  Amber De Tant (VC Oudegem): “we willen zo graag beginnen, want we staan aan de start van een boeiende competitie in de Liga A bij de vrouwen”

  De eerste speeldag van de volleybalcompetitie bij de vrouwen is al vier maal uitgesteld door coronaperikelen. De Belgische volleyballiga is terecht voorzichtig. Maar wanneer het bijna acht maanden geleden is dat de speelsters uit de Liga A nog een officiële match mochten afwerken, dan is het begrijpelijk dat iedereen er zo snel mogelijk aan wil beginnen. “Het heeft lang genoeg geduurd”, bevestigt Amber De Tant, de nieuwe libero van VC Oudegem.