Schepen Els Verwaeren (rechts) met laureates Christel De Koninck en Martine Sterck.
Volledig scherm
Schepen Els Verwaeren (rechts) met laureates Christel De Koninck en Martine Sterck. © Geert De Rycke

Laureaten Academie voor Schone Kunsten mogen hun creaties tonen in Stadswinkel

DendermondeWie de komende weken de Stadswinkel aan het Administratief Centrum van Dendermonde bezoekt, kan er wat kunst meepikken. Laureaten van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Dendermonde (KASK) stellen er hun werken tentoon. Dat kadert binnen de Prijs van de stad Dendermonde.

 1. Gemeente laat ijspiste in Lebbeke toe, maar schaft alle optredens en randanimatie af
  Lebbeke

  Gemeente laat ijspiste in Lebbeke toe, maar schaft alle optredens en randanima­tie af

  De gemeente Lebbeke heeft noodgedwongen extra maatregelen moeten nemen nadat de provinciegouverneur besliste om enkele activiteiten te verbieden de komende vier weken. Belangrijkste kind van de rekening is de ijspiste. De piste zelf komt er wel, maar er zal geen randanimatie aanwezig zijn. “Dit is een lelijke streep door de rekening en we betreuren dit ten zeerste", zegt burgemeester Raf De Wolf (N-VA).
 2. Kamperen voor een fles Duvel Distilled: “Eerste klanten stonden hier al om middernacht voor de deur”
  PREMIUM
  Beveren/Lokeren/Dendermonde

  Kamperen voor een fles Duvel Distilled: “Eerste klanten stonden hier al om midder­nacht voor de deur”

  Lange wachtrijen vandaag voor de deuren van de filialen van Drankgigant in Beveren, Lokeren en Dendermonde. De reden? De verkoop van een beperkt aantal flessen Duvel Distilled. In het feestjaar van de brouwerij werd deze in een bijzondere fles én in een beperkte oplage van slechts 8.000 flessen gebotteld. En daar hadden de echte fans een nachtje kamperen voor over.
 3. MS-patiënte Céline klaagt kafka rond zorgbudget aan: “Krijg geen premie voor lift omdat ik nog niet elke dag in rolstoel zit”
  PREMIUM
  Dendermonde

  MS-patiënte Céline klaagt kafka rond zorgbudget aan: “Krijg geen premie voor lift omdat ik nog niet elke dag in rolstoel zit”

  Céline Willems, 27-jarige MS-patiënte, ontroerde recent nog kijkers in het programma ‘Hoe Zal ik het Zeggen’ door haar ouders te bedanken, maar voert ondertussen wel een gevecht tegen bureaucratie en regeltjes. Een aanvraag om een premie voor een lift in haar woning werd geweigerd. “Ook al is geweten dat mijn ziekte alleen maar erger wordt en ik toch definitief in een rolstoel zal belanden”, zegt de jonge vrouw. “Maar naar de toekomst wordt blijkbaar niet gekeken.”
 1. Nieuw fietssnelweg tussen Oudegem en Sint-Gillis officieel ingereden: “Drie kilometer extra fietspad langs nieuwe tunnel en brug”
  PREMIUM
  Oudegem/Dendermonde

  Nieuw fietssnel­weg tussen Oudegem en Sint-Gil­lis officieel ingereden: “Drie kilometer extra fietspad langs nieuwe tunnel en brug”

  De nieuwe fietssnelweg tussen Oudegem en Sint-Gillis-Dendermonde is officieel een feit. Samen met buurtbewoners van de Hofstraat werd die zaterdag ingereden. Het traject van zo’n drie kilometer omvat een gloednieuwe fietstunnel aan de spoorwegoverweg in de Hofstraat en een nieuwe fietsbrug over de Dender in de buurt van papierproducent VPK. De fietssnelweg zal later nog uitbreiden om Gent met Mechelen te verbinden.
 2. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.