Volledig scherm
© Geert De Rycke

Lansweeper genomineerd voor prestigieuze prijs ‘Scale-up van het Jaar’

Het Dendermondse bedrijf Lansweeper, dat wereldwijd voor meer dan 21.000 bedrijven waaronder NASA en Nintendo bedrijfsnetwerken in kaart brengt en analyseert, is genomineerd voor de prestigieuze ‘Prijs van de Vlaamse Regering voor de Scale-up van het jaar’. Deze prijs wordt voor het veertiende jaar op rij toegekend. 

 1. “Beginnen verkopen omdat we meer brouwden dan we konden opdrinken”: in het spoor van de korte keten bij brouwerij ‘t Kroontje
  PREMIUM
  Denderbelle/Lebbeke

  “Beginnen verkopen omdat we meer brouwden dan we konden opdrinken”: in het spoor van de korte keten bij brouwerij ‘t Kroontje

  Liefst één op vijf Vlamingen kiest sinds de coronacrisis vaker voor lokale producten. Dat voelen ook producenten in regio Dendermonde. In onze reeks rond de korte keten laten we u met ze kennismaken. Vandaag degusteren we de biertjes van brouwerij ‘t Kroontje, waar Dimitri Verbraekel nu in zijn eentje het levenswerk voortzet dat hij opstartte met Marc Verberckmoes. Die overleed twee jaar geleden. “Marc vervangen, zou niet goed voelen.”
 2. Labo AZ Sint-Blasius neemt tweede analysetoestel voor coronatests in gebruik: “Capaciteit verdubbelen tot 1.000 per dag en dat is broodnodig”
  PREMIUM
  Dendermonde

  Labo AZ Sint-Blasius neemt tweede analysetoe­stel voor corona­tests in gebruik: “Capaciteit verdubbe­len tot 1.000 per dag en dat is broodnodig”

  In het Algemeen Ziekenhuis Sint-Blasius van Dendermonde draait voortaan een tweede toestel voor de analyse van coronatests. Daarmee kan het labo een verdubbeling van de capaciteit aan, tot 1.000 testen per dag. En dat is nodig, want de cijfers blijven maar stijgen. De druk van extra toestroom aan patiënten op het Dendermondse ziekenhuis blijft voorlopig wel nog onder controle. “Maar voor hoe lang? We zijn op alles voorbereid”, zegt directeur Karen Pieters.