Reuzenstoet in Grembergen.
Volledig scherm
PREMIUM
Reuzenstoet in Grembergen. © Geert De Rycke

Laatste weekend van Lokerse Feesten of genieten van dansende reuzen

Waasland/DendermondeEen van de warmste weekends van het jaar staat ongetwijfeld voor de deur, en dus is het aangenaam om verkoeling te zoeken. Dit weekend staan er weer heel wat activiteiten op het programma. Zo kan je nog voor het laatste weekend genieten van de Lokerse Feesten, maar ook de traditionele Vemmekensspoeling in Dendermonde staat weer op het programma.

 1. Vrienden en familie organiseren ‘Ride for Dylan’ die in het verkeer om het leven kwam: “Zo blijven we hem herdenken en nooit vergeten”
  PREMIUM
  Schoonaarde

  Vrienden en familie organise­ren ‘Ride for Dylan’ die in het verkeer om het leven kwam: “Zo blijven we hem herdenken en nooit vergeten”

  In Schoonaarde werd op zondag de tweede editie van ‘Ride for Dylan’ georganiseerd. Dylan kwam twee jaar geleden om het leven bij een tragisch verkeersongeval in de Langestraat in Schoonaarde. Hij was toen onderweg naar Fien en Julien, twee van zijn vrienden. “Hij overleed op 300 meter van ons, maar we willen hem jaarlijks herdenken met deze wielerwedstrijd", zegt Fien De Paepe.
 2. Stedelijke Musea duiken vroegere Dendermondse nachtleven in: “Verhalen over roemruchte danszalen voor eeuwigheid verzekeren”
  PREMIUM
  Dendermonde

  Stedelijke Musea duiken vroegere Dendermond­se nachtleven in: “Verhalen over roemruchte danszalen voor eeuwigheid verzekeren”

  Dat de wereldhit ‘Pump up the Jam’ vorm kreeg in Dendermonde? Dat en nog veel meer is te ontdekken in het project ‘Nachtraven’. “De stad had op dat gebied heel wat te bieden”, zegt Dimitri Beeckman van de Stedelijke Musea. “En dat roemruchte verleden hebben we in kaart gebracht.” Klaar voor een duik in de Dendermondse nacht?