Piet Pauwels, achterkleinzoon van Georges Devos, en Jochen Casier, huidige eigenaar, voor de Kerkstraat 68. Achter de historische gevel schuilt een bijzonder verhaal.
Volledig scherm
PREMIUM
Piet Pauwels, achterkleinzoon van Georges Devos, en Jochen Casier, huidige eigenaar, voor de Kerkstraat 68. Achter de historische gevel schuilt een bijzonder verhaal. © Geert De Rycke

Kerkstraat 68 wordt hotel, maar herbergt bijzondere geschiedenis: “De link tussen onze Bompa Vos en de diefstal van de Rechtvaardige Rechter is hét familieverhaal”

DendermondeIn de schaduw van de Onze-Lieve-Vrouwekerk in hartje Dendermonde wordt momenteel een historisch pand omgetoverd tot hotel. Maar het gebouw herbergt een bijzondere geschiedenis. Met een link naar de diefstal van het paneel De Rechtvaardige Rechters, onderdeel van het wereldberoemde schilderij Het Lam Gods. “Bompa Georges Devos was advocaat van Arsène Goedertier, die betrokken was bij de diefstal. Zo raakte hij ongewild betrokken bij de historie”, weet achterkleinzoon Piet Pauwels. Hij neemt ons mee achter de historische gevel voor een uniek verhaal.