Katrien Lauwaet is voor de zoveelste keer getest op het coronavirus. “Het is een extra bekommernis als mantelzorger voor mijn ouders”, zegt ze.
Volledig scherm
PREMIUM
Katrien Lauwaet is voor de zoveelste keer getest op het coronavirus. “Het is een extra bekommernis als mantelzorger voor mijn ouders”, zegt ze. © Geert De Rycke

Katrien genomineerd voor zorgkundige van het jaar: “Het voorbije jaar dat was niet verplegen, dat was ploeteren”

Dendermonde/AalstKatrien Lauwaet (45) uit Oudegem, al meer dan twintig jaar werkzaam in het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis in Aalst, is genomineerd voor de titel van zorgkundige van het jaar. Zelf blijft ze er liever bescheiden onder, al noemt ze 2020 ‘een hectisch en zwaar jaar’. “Het was behelpen en psychisch heel moeilijk”, zegt ze. “Daarom zou ik de titel liever opdragen aan alle zorgkundigen in dit land.”

 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. Zaakvoerder Veta bouwt eigenhandig volledige showroom voor badkamers: “Jaar lang helemaal in uitgeleefd”
  PREMIUM
  Appels/Dendermonde

  Zaakvoer­der Veta bouwt eigenhan­dig volledige showroom voor badkamers: “Jaar lang helemaal in uitgeleefd”

  Voortaan zijn er bij Veta Interieur, aan de Bevrijdingslaan in Appels, naast keukens ook badkamers te bezichtigen. Wat de markt te bieden heeft, staat er opgesteld. En daar heeft zaakvoerder Johan Vergauwen zelf voor gezorgd. Een jaar lang stak hij eigenhandig de handen uit de mouwen. “Wat de combinatie van een lockdown met een man met een plan kan teweeg brengen”, lacht hij.
 2. Bewoners Kier zijn parkeerdruk beu en komen zelf met een plan: “Extra parkeerplaatsen combineren met veiliger fietspad en hondenlosloopweide”
  Baasrode

  Bewoners Kier zijn parkeer­druk beu en komen zelf met een plan: “Extra parkeer­plaat­sen combineren met veiliger fietspad en hondenlos­loop­wei­de”

  Er moet dringend iets gebeuren aan het wildparkeren en de te hoge parkeerdruk in de Kier in Baasrode. Dat vinden de bewoners. Daarom komen ze zelf met een plan om in de nabije omgeving meer parkeerruimte te voorzien, een veiliger fietspad en hondenlosloopweide incluis. “Dit kan een meerwaarde zijn voor heel ons dorp”, klinkt het.
 3. Tarkett verkozen tot één van meest duurzame bedrijven: “Gebruikte vloerbekleding wordt vervangen en gerecycleerd tot nieuwe tapijten”
  PREMIUM
  Dendermonde

  Tarkett verkozen tot één van meest duurzame bedrijven: “Gebruikte vloerbekle­ding wordt vervangen en gerecy­cleerd tot nieuwe tapijten”

  Tarkett, het vroegere Desso in Sint-Gillis-Dendermonde, is verkozen tot één van de meest duurzame bedrijven in de wereld. De producent van vloerbekledingen kreeg een platina, en dus de hoogste, onderscheiding van EcoVadis en zit daarmee aan de top van de bedrijven in deze branche. “Inzetten op hergebruik van onze materialen dertien jaar geleden was een serieuze sprong, maar het is een bewuste keuze en we willen er nog verder in gaan”, klinkt het bij de firma.
 1. Gefrustreerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugddienst Tessenderlo
  Play

  Gefrus­treerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugd­dienst Tessender­lo

 2. Gigantische ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica
  Play

  Giganti­sche ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica