“Trots op het verleden, klaar voor de toekomst” is dit feestjaar de slogan van de leden van vzw Jeugd zonder Dak.
Volledig scherm
“Trots op het verleden, klaar voor de toekomst” is dit feestjaar de slogan van de leden van vzw Jeugd zonder Dak. © Geert De Rycke

Jeugd Zonder Dak viert vijftigjarig bestaan: excuses van pastoor voor “pijn die kerkverantwoordelijken in verleden hebben aangedaan”

Tijdens de viering van vijftig jaar Jeugd zonder Dak in Sint-Gillis, zorgde pastoor Paul De Craene voor bijzondere woorden. Hij bood er zijn verontschuldigingen aan “voor de pijn die de kerkverantwoordelijken de inwoners van Sint-Gillis hebben aangedaan”. Daarmee doelde hij op de strijd rond pastoor Verhaeghen in 1969. Toen werd ook de basis gelegd voor de vzw Jeugd zonder Dak, die met eigen man en middelen jeugdlokalen in de Torrestraat optrok. “Het is heel straf wat hier gebeurd is”.

0 reacties

 1. Nog 9 dagen tot de Ros Beiaardommegang. Emotionele Ommegang voor Pijnder Mattias Pieters: “Normaal met papa Jan onder ons Ros, door zijn overlijden zal het alleen zijn foto zijn”
  PREMIUM
  Dendermonde

  Nog 9 dagen tot de Ros Beiaardom­me­gang. Emotionele Ommegang voor Pijnder Mattias Pieters: “Normaal met papa Jan onder ons Ros, door zijn overlijden zal het alleen zijn foto zijn”

  De Ros Beiaardommegang in Dendermonde wordt één groot feest, maar voor sommigen ook een bijzonder emotioneel gebeuren. Eén van hen is Pijnder Mattias Pieters. Normaal zou hij in 2020 samen met vader Jan het Ros torsen, maar die overleed voor het twee jaar later eindelijk zover is. “Zijn foto gaat mee onder ‘t Peirt. Deze Ommegang wordt het dichtste dat ik ooit nog bij pa kan komen”, zegt Mattias.
 2. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.