Geert De Rycke
Volledig scherm
© Geert De Rycke

Jaarmarkt lokt veel bekijks

GrembergenDe jaarmarkt en kinderjaarmarkt in Grembergen maandag kon op veel belangstelling rekenen. “Meer dan in tal van andere gemeenten leeft dit in Grembergen”, klinkt het.

 1. Geëngageerde jongeren trekken op bouwkamp naar Senegal: “Bouwen, mensen helpen en levens redden. Dit wordt het avontuur van ons leven”
  Dendermonde

  Geëngageer­de jongeren trekken op bouwkamp naar Senegal: “Bouwen, mensen helpen en levens redden. Dit wordt het avontuur van ons leven”

  Vijf Dendermondse jongeren, met gezamenlijke link aan het Oscar Romerocollege, vertrekken volgende week naar Senegal op bouwkamp. Met bezieler van het project, priester-leraar Johan Poppe, zullen ze er bouwen aan huisjes en een landbouwschool in een plaatselijk dorpje. Voor Poppe is het ondertussen de tiende keer dat hij met een groep geëngageerde jongeren naar daar trekt. “Telkens opnieuw is het een confrontatie met de harde realiteit, maar evengoed een onvergetelijk avontuur”, zegt die. Voor het project is een crowdfunding opgestart.
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.