Alle hulpdiensten waren aanwezig op de minuut stilte.
Volledig scherm
Alle hulpdiensten waren aanwezig op de minuut stilte. © Koen Baten

Indrukwekkend eerbetoon voor slachtoffers overstromingen: Minuut stilte, sirenes en applaus

DendermondeVoor het stadhuis in Dendermonde hebben de hulpdiensten dinsdag een minuut stilte in acht genomen voor de slachtoffers van de hevige watersnood in Luik. Om alle getroffenen te herdenken, werden ook de sirenes aangezet.

 1. Kim en Inge vieren tien jaar B&B Abalona: “Elke dag knokken, maar met hart en ziel”
  PREMIUM
  Appels

  Kim en Inge vieren tien jaar B&B Abalona: “Elke dag knokken, maar met hart en ziel”

  B&B Abalona in Appels viert zijn tienjarig bestaan. In die tijd deden Kim De Kinder (42) en Inge Huyck (41) hun gastenverblijf groeien van vijf tot liefst dertien kamers. En er komen ook nog eens tien vakantiewoningen aan. Eigenhandig gebouwd door Kim, terwijl Inge 24 op 24 de gasten soigneert. “Hard knokken is het, elke dag opnieuw. Maar we doen dit met hart en ziel”, klinkt het. Een gesprek over opboksen tegen corona, creatief zijn en geloven in de toekomst.
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 1. Eerste steenlegging voor Hof Van Saeys: “Feestelijke start voor stadsvernieuwingsproject”
  Dendermonde

  Eerste steenleg­ging voor Hof Van Saeys: “Feestelij­ke start voor stadsver­nieu­wings­pro­ject”

  Op de site waar projectontwikkelaar Uplace en aannemer Cordeel de nieuwe stadswijk Hof van Saeys doen verrijzen, vond vrijdagmiddag de officiële eerste steenlegging plaats. Daarmee werd het startschot gegeven van dit bijzondere stadsvernieuwingsproject. Ruim honderd appartementen en groene omgeving tussen Oude Vest en Dijkstraat moeten tegen de zomer van 2023 klaar zijn.