Marie-Louise Nies en haar dochter Els De Caluwé zijn kraanman Philip Kuppens (kleine foto) eeuwig dankbaar.
Volledig scherm
Marie-Louise Nies en haar dochter Els De Caluwé zijn kraanman Philip Kuppens (kleine foto) eeuwig dankbaar. © Geert De Rycke

"Ik geniet nu nog meer van het leven"

ZELE/DENDERMONDE"Ik heb mijn leven te danken aan Philip en daar wil ik hem ontzettend hard voor bedanken", vertelt Marie-Louise Nies (72). De vrouw belandde op 18 mei met haar auto in de gracht op de Zeelsebaan in Grembergen nadat ze een diabetesaanval had gekregen. Kraanman Philip Kuppens uit Moerzeke tilde haar wagen op om te voorkomen dat ze zou verdrinken in het water.

 1. William Capens (84), de ex-rijkswachter die in 1966 als eerste toekwam bij drama van Walfergem, overleden: “Zo’n gruwelijk ongeval heb ik daarna gelukkig niet meer meegemaakt”
  PREMIUM
  Asse/Dendermonde

  William Capens (84), de ex-rijkswach­ter die in 1966 als eerste toekwam bij drama van Walfergem, overleden: “Zo’n gruwelijk ongeval heb ik daarna gelukkig niet meer meegemaakt”

  In het AZ Sint-Blasius in Dendermonde is afgelopen zondag oud-rijkswachter William Capens op 84-jarige leeftijd overleden. Als lid van de rijkswachtbrigade Asse was hij samen met een collega de eerste hulpverlener die ter plaatse kwam bij het drama van Walfergem. Die tussenkomst sloeg diepe wonden bij de mannen.
 1. Ziekenhuizen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"
  Play

  Ziekenhui­zen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"

 2. Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"
  Play

  Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"