De kinderen amuseren zich met het weinige spelmateriaal.
Volledig scherm
De kinderen amuseren zich met het weinige spelmateriaal. © Foto Katrijn De Bleser

Iedereen in de bres voor Speelplaneet

APPELSOp de terreinen van vzw Speelplaneet in Appels waren gisteren heel wat kinderen aan het spelen. Nochtans moet de speelpleinwerking het met beperkte middelen rooien nadat zaterdag hun lokalen verwoest werden door een brand. "Heel wat ouders en buren schonken ons al spelmateriaal."

 1. Vroegere kerk Keur gaat naar Oscar Romeroscholen: “Multifunctionele ruimte voor basisschool ook ter beschikking stellen van culturele activiteiten”
  Dendermonde

  Vroegere kerk Keur gaat naar Oscar Romeroscho­len: “Multifunc­ti­o­ne­le ruimte voor basis­school ook ter beschik­king stellen van culturele activitei­ten”

  De vroegere kerk van de wijk het Keur in Dendermonde is verkocht. De Oscar Romeroscholen van Dendermonde zal het gebouw een nieuwe toekomst geven. En die zal niet alleen dienen voor de basisschool in de buurt, maar ook voor derden die er culturele activiteiten in willen organiseren. “Als brede school willen we de ruimte ook ter beschikking stellen van anderen”, klinkt het.
 2. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.