Voor de veldcross werden onder andere heuvels en overwelvingen aangelegd. "Zo'n reliëfwijziging voor een cyclocross mag niet in agrarisch gebied", meent Vlaanderen.
Volledig scherm
Voor de veldcross werden onder andere heuvels en overwelvingen aangelegd. "Zo'n reliëfwijziging voor een cyclocross mag niet in agrarisch gebied", meent Vlaanderen. © Geert De Rycke

Hypotheek op toekomst wereldbeker veldcross in Grembergen? Vlaanderen in beroep tegen aanleg terrein

Dendermonde/GrembergenDe wereldbeker Veldcross, gereden in Grembergen, brak in december nog kijkcijferrecords, maar er pakken momenteel wat donkere wolken boven het initiatief. Het departement Omgeving van de Vlaamse overheid gaat in beroep tegen de vergunning die het stadsbestuur aan de organisator verleende om het terrein aan te leggen voor een spectaculaire cross.

  1. Nog 12 dagen voor de Ros Beiaardommegang. Op bezoek bij de wagenbouwers voor voorproefje van de stoet: “De lat ligt steeds hoger”
    PREMIUM
    Dendermonde

    Nog 12 dagen voor de Ros Beiaardom­me­gang. Op bezoek bij de wagenbou­wers voor voorproef­je van de stoet: “De lat ligt steeds hoger”

    Geen Ros Beiaardommegang zonder praalwagens. En die worden stuk voor stuk gemaakt door stadspersoneel. Met veel enthousiasme. “Want dit is de kans om eens stevig uit te pakken met ons kunnen”, klinkt het. HLN kreeg de kans om de werkhallen te bezoeken en biedt u graag een blik achter de schermen én sneakpreview van de wagens. Wij weten nu al: het wordt een prachtige stoet.