Geert De Rycke
Volledig scherm
© Geert De Rycke

Huiszoeking in Oudegem in kader van drugsonderzoek

DendermondeDe lokale politie van Dendermonde heeft samen met de patrouille- en drugshond gisterenavond een huiszoeking uitgevoerd in Oudegem in het kader van een drugsonderzoek. De politie kan op dit moment geen enkele commentaar kwijt over de feiten. 

 1. Temperatuur overal lager, straatverlichting gedoofd en geen ijspiste: Gemeente grijpt drastisch in om energiecrisis het hoofd te bieden
  PREMIUM
  Lebbeke

  Tempera­tuur overal lager, straatver­lich­ting gedoofd en geen ijspiste: Gemeente grijpt drastisch in om energiecri­sis het hoofd te bieden

  De stijgende energieprijzen laten zich overal voelen, ook in Lebbeke. Het gemeentebestuur neemt maatregelen voor openbare verlichting en de verwarming in openbare gebouwen. En de ijspiste op de Grote Plaats.... die moet een jaartje overslaan. Wij stelden burgemeester Jan Vanderstraeten (CD&V) zeven vragen over hoe Lebbeke de energiecrisis aanpakt. “Op basis van huidige prognoses zou onze energiefactuur stijgen van 900.000 euro naar 1.500.000 euro op jaarbasis”, stelt hij. “We moeten dus wel ingrijpen, want we betalen dit met centen van de inwoners.”
 2. Mattias en Jan laten met start-up servers energie besparen: “Met technologie iets doen voor onze planeet”
  Dendermonde

  Mattias en Jan laten met start-up servers energie besparen: “Met technolo­gie iets doen voor onze planeet”

  “Het internet decarboniseren”. Met die moeilijke term hebben streekgenoten Mattias Pieters en Jan Dezutter, beiden uit Dendermonde, wel een nobel doel. Met hun start-up hebben de twee samen met partners Robert Leune en Gert De Spiegeleer een systeem ontwikkeld dat moet helpen om servers energiezuiniger te laten draaien. “De interesse is groot nu energieprijzen de pan uit swingen”, klinkt het.
 3. Slechts 42 procent van Belgen past voorschotfactuur energie aan: dit zijn de risico’s
  Mijnenergie

  Slechts 42 procent van Belgen past voorschot­fac­tuur energie aan: dit zijn de risico’s

  58% van de Belgen heeft zijn voorschot voor energie de voorbije maanden nog niet verhoogd. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van Luminus. Toch zorgt uitstel in deze situatie in geen geval voor afstel. Integendeel, wie niet in actie schiet, riskeert onaangename verrassingen bij het ontvangen van de slotfactuur. Zeker nu de energieprijzen recordhoogtes bereiken. Mijnenergie.be zet de feiten op een rij.