Geert De Rycke
Volledig scherm
© Geert De Rycke

Huisartsenwachtpost Vehamed lanceert website voor afspraken Covid-test: “Voor wie op reis of naar evenement gaat”

Dendermonde/Lebbeke/Buggenhout/Hamme/Berlare/ZeleDe huisartsenwachtpost Vehamed, ook betrokken bij de uitbating van het Covid-testpunt voor de regio aan de Kroonveldlaan in Dendermonde, lanceert een website om makkelijk afspraken vast te leggen voor een coronatest. Die is bestemd voor wie een test nodig heeft om op reis of naar een evenement gaat.

 1. Recidivist met 41 veroordelingen krijgt meteen ticket naar de cel, advocaat begrijpt beslissing niet: “kind zat te wachten tot papa hem kwam afhalen van school”

  Recidivist met 41 veroorde­lin­gen krijgt meteen ticket naar de cel, advocaat begrijpt beslissing niet: “kind zat te wachten tot papa hem kwam afhalen van school”

  B.N. uit Mechelen stond woensdagochtend voor de 41ste keer terecht voor een rechtbank in zijn carrière. De 46-jarige man rijgt al sinds de jaren 90 de veroordelingen aan elkaar. Nu kreeg hij drie jaar cel en werd hij meteen aangehouden op zitting, iets waar de advocaat absoluut niet mee gediend was. “Je helpt mijn cliënt, die alleenstaande vader is, hier echt niet verder mee", reageerde hij boos.
  Dendermonde
 2. HUIZENJACHT. Olsene, de kleinste deelgemeente van Zulte: “Voor een nieuwbouwwoning van 800 vierkante meter moet je richting een half miljoen kijken”
  PREMIUM

  HUIZEN­JACHT. Olsene, de kleinste deelgemeen­te van Zulte: “Voor een nieuwbouw­wo­ning van 800 vierkante meter moet je richting een half miljoen kijken”

  Op zoek naar een nieuwe stek of gewoon nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen, en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek op de lokale immomarkt. Deze week: Olsene, dat samen met Zulte en Machelen-aan-de-Leie de gemeente Zulte vormt. “Olsene bevindt zich niet ver van de steden Deinze en Waregem en dankzij de aanwezigheid van het op- en afrittencomplex van de E17 is er een vlotte verbinding met Kortrijk en Gent. Het is dan een trekpleister voor jonge gezinnen die Gent en Deinze ontvluchten”, klinkt het.
  Zulte
 1. Totaalrenovatie voor gerechtsgebouw, maar op herstel beschadigd Ros Beiaard-beeld op toren blijft het wachten: “Nog geen concrete planning voorzien”
  PREMIUM

  Totaalreno­va­tie voor gerechtsge­bouw, maar op herstel beschadigd Ros Bei­aard-beeld op toren blijft het wachten: “Nog geen concrete planning voorzien”

  In het gerechtsgebouw van Dendermonde is een grote totaalrenovatie gestart, maar voor het beschadigde koperen Ros Beiaard-beeld op de toren is nog geen beterschap in zicht. Voor herstellingswerken die hiervoor nodig zijn, is “nog geen concrete planning voorzien.” Nochtans vertoont het beeld al jarenlang een scheur, die er niet kleiner op wordt.
  Dendermonde