Lokalen staan leeg in afwachting van de nakende sloop- en verbouwingswerken. "Ideaal om er een festival in te organiseren", vinden ze bij CC Belgica.
Volledig scherm
Lokalen staan leeg in afwachting van de nakende sloop- en verbouwingswerken. "Ideaal om er een festival in te organiseren", vinden ze bij CC Belgica. © Geert De Rycke

Huis van Winckel en CC Belgica worden één: sloopfestival en cultuurcentrum gaat toeren

DendermondeEen sloopfestival en cultuurcentrum Belgica gaat toeren langs kerken in Dendermonde. Dat is het resultaat van de volgende fase die het grote verbouwings- en renovatieproject van Huis van Winckel en CC Belgica ingaat. “We halen alles nog een laatste keer uit de kast, voor de sloophamer erin gaat”, klinkt het.

  1. “Waaslanders waren eeuwen geleden al plantrekkers”: Archeologen Erfpunt ontrafelen geschiedenis van onze regio
    PREMIUM
    Waasland

    “Waaslan­ders waren eeuwen geleden al plantrek­kers”: Archeolo­gen Erfpunt ontrafelen geschiede­nis van onze regio

    De archeologen van Erfpunt legden de voorbije maanden heel wat opmerkelijke vondsten bloot in het Waasland. “Bij archeologie denken mensen vaak aan het oude Griekenland of Rome zonder te beseffen dat er interessante geschiedenis pal onder hun voeten ligt”, zegt archeoloog Thierry Van Neste. Een gesprek over ‘mini-opgravingen’ op kantoor, de eeuwenoude plantrekkers van het Waasland en shoppingcentra uit de Romeinse tijd.