Geert De Rycke
Volledig scherm
PREMIUM
© Geert De Rycke

HERBELEEF. Dit was de Ros Beiaardommegang, die voor het eerst in twaalf jaar weer door Dendermonde trok: “Ik denk dat ik tranen in mijn ogen had”

Dendermonde“Ein-de-lijk!” Wellicht was dat zondag het meest gehoorde woord in Dendermonde. Niet tien, maar liefst twaalf jaar moesten de inwoners wachten op hun Ros, hun trots. En of dat Ros Beiaard hen trots gemaakt heeft. Met 80.000 stonden ze paraat — beeld u in hoe groot die ontlading was, zelfs met een regenbui tussendoor. Herbeleef het hieronder nog een keer.

  1. File van anderhalve kilometer lang aan autokeuring in Dendermonde: “Eerste automobilisten stonden hier al om twee uur ‘s nachts”
    Dendermonde

    File van anderhalve kilometer lang aan autokeu­ring in Dendermon­de: “Eerste automobi­lis­ten stonden hier al om twee uur ‘s nachts”

    Net zoals bij alle autokeuringen in West-Vlaanderen was het ook vrijdagochtend urenlang wachten geblazen aan de keuring in Dendermonde. Meer dan een kilometer lang stonden ze aan te schuiven om hun wagen te laten keuren. Sommige automobilisten keerden ook gewoon terug naar huis. “De eerste wagens stonden hier om twee uur ‘s nachts, en om vier uur ‘s nachts kwamen er nog eens een heleboel bij", klinkt het bij de keuring in Dendermonde.