Even geen high fives meer met de schoolmascottes in de Heilig-Hartschool. Door een corona-uitbraak is de school dicht.
Volledig scherm
PREMIUM
Even geen high fives meer met de schoolmascottes in de Heilig-Hartschool. Door een corona-uitbraak is de school dicht. © Geert De Rycke

Heilig-Hartschool sluit deuren door corona-uitbraak: afstandsonderwijs voor bijna 500 leerlingen

Sint-Gillis-DendermondeIn Sint-Gillis-Dendermonde zitten deze week, vlak voor de start van de herstvakantie bijna 500 kinderen en kleuters thuis voor afstandsonderwijs. De Heilig-Hartschool, zowel de hoofdvestiging als wijkafdelingen, moest immers de deuren sluiten na een corona-uitbraak. “Geen makkelijke beslissing, maar we hopen zo de verspreiding van besmettingen een halt te roepen”, klinkt het.

 1. Parket seponeert klachten tegen begeleider van kinderopvang die verdacht werd van zedenfeiten, ouders reageren furieus: “Onbegrijpelijk”
  PREMIUM
  Dendermonde

  Parket seponeert klachten tegen begeleider van kinderop­vang die verdacht werd van zedenfei­ten, ouders reageren furieus: “Onbegrij­pe­lijk”

  Een 37-jarige begeleider in een buitenschoolse kinderopvang in Baasrode wordt niet vervolgd voor zedenfeiten. Twee ouders dienden in september klacht in tegen de dertiger nadat hun kinderen vertelden over de handelingen van de begeleider. Vandaag kregen ze van het parket te horen dat er niet voldoende bewijzen zijn. “Wij zijn geschrokken maar geven niet op", klinkt het bij de ouders.
 2. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.