Geert De Rycke
Volledig scherm
© Geert De Rycke

Grote Markt verkeersvrij tijdens de zomermaanden

DendermondeDe Grote Markt in Dendermonde zal de komende zomermaanden verkeersvrij zijn. Dat moet ervoor zorgen dat de vele activiteiten op de Markt veilig kunnen verlopen.

 1. Vemmekensspoeling kan na twee jaar coronapauze opnieuw doorgaan: “Organiseren wat mensen van ons verwachten"
  Sint-Gillis-bij-Dendermonde

  Vemmekens­spoe­ling kan na twee jaar coronapau­ze opnieuw doorgaan: “Organise­ren wat mensen van ons verwachten"

  Twee jaar lang waren er geen echte halfoogstfeesten mogelijk op de terreinen van de VZW Jeugd Zonder Dak, maar dit jaar staat de organisatie van de Vemmekensspoeling opnieuw te popelen om iedereen weer te ontvangen en te zorgen voor drie dagen feest. “De pandemie heeft ons noodgedwongen op pauze gezet, maar nu zijn we er klaar voor", zegt voorzitter Erwin Jacobs van jeugd zonder dak.
 2. Refa (23) houdt samen met politie vrouw boven water nadat ze in Dender valt: “In een reflex in rivier gesprongen, anders was het misschien anders afgelopen”
  Play
  Dendermonde

  Refa (23) houdt samen met politie vrouw boven water nadat ze in Dender valt: “In een reflex in rivier gesprongen, anders was het misschien anders afgelopen”

  In de Dender in Dendermonde is donderdag rond de middag een vrouw in het water gevallen ter hoogte van de Bogaerdbrug. De hulpdiensten werden meteen verwittigd. Een politiepatrouille vlakbij sprong meteen in het water en kon de vrouw naar een ladder brengen. Een twintiger uit Grembergen zag het incident gebeuren en sprong het water in om te helpen. “Ik kon de vrouw mee boven water houden om ze zo uit de Dender te kunnen halen", vertelt Refa Staljanssens (23).
 1. Kan Remco Evenepoel de Ronde van Spanje winnen? Schrijf je in voor de Gouden Vuelta en maak kans op 5.000 euro
  Gouden Vuelta
  14

  Kan Remco Evenepoel de Ronde van Spanje winnen? Schrijf je in voor de Gouden Vuelta en maak kans op 5.000 euro

  Vrijdag 19 augustus gaat de Ronde van Spanje van start. Blikvanger aan het vertrek in het Nederlanse Utrecht is onze Remco Evenepoel. De 22-jarige Belg is een van de topfavorieten om de eindzege in de wacht te slepen, maar de concurrentie is niet van de poes. Denk jij dat hij aan het langste eind kan trekken? Bewijs dat je de grootste kenner bent met de Gouden Vuelta en maak kans op 5.000 euro cash.