Geert De Rycke
Volledig scherm
© Geert De Rycke

Gildenreuzen Mars, Indiaan en Goliath vormen decor van nieuw springkasteel

DendermondeDe drie Dendermondse Reuzen Mars, Indiaan en Goliath zijn er niet meer alleen om te dansen, maar ook om tegenaan te springen. Ze vormen het decor van een nieuw springkasteel ‘De reuzendisco’, een opvolger van het springkasteel dat eerder al rond het Ros Beiaard ontworpen was.

 1. Capaciteitstarief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?
  Energie

  Capaci­teits­ta­rief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?

  Volgend jaar treedt het capaciteitstarief in werking: de netkosten van je elektriciteit zullen berekend worden op basis van je piekverbruik. Het hoogste stroomverbruik dat je iedere maand tijdens één kwartier optekent, bepaalt dan het zogenaamde capaciteitstarief. Je digitale meter zal die gegevens registreren. Maar wat verandert er als je nog steeds een klassieke, analoge meter hebt? En betaal je meer of minder als je een digitale meter hebt? Mijnenergie.be zocht het uit.
 2. Lid van beruchte ‘Vlotgrasbende’ riskeert 2 jaar cel na bedreigen van politieagent en zijn familie
  PREMIUM
  Dendermonde

  Lid van beruchte ‘Vlotgras­ben­de’ riskeert 2 jaar cel na bedreigen van politie­agent en zijn familie

  Said R. (20) uit Dendermonde, een gekend lid van de befaamde Vlotgrasbende, moet zich in de rechtbank verantwoorden voor het bedreigen van een agent en zijn familie. “’We zijn met veel en weten je familie wel te vinden’, riep hij. Deze bedreigingen werden ook gefilmd en verspreid via Snapchat”, klonk het in de rechtbank. De 20-jarige riskeert twee jaar cel.