Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © thinkstock

“Geur- en smaakzin voor altijd kwijt”: jonge daders van agressie tijdens Katuit riskeren zware celstraf

“Ik ben door het oog van de naald gekropen”. Bram Franckaert (29) uit Dendermonde is opgelucht dat de rechter deze boodschap wel nog kan krijgen, na een hele lijdensweg en zweven tussen leven en dood. De man werd in de zomer van 2018 tijdens Katuit in elkaar geslagen door twee jongemannen. Zij staan nu voor de Dendermondse rechtbank en er hangt hen tot 37 maanden cel boven het hoofd. “Van een crapuleus dossier gesproken”, gaf de openbaar aanklager de rechter mee.

 1. Astrid en Sven stilaan hopeloos na maanden wachten op internetaansluiting: “Maar dan zijn wij zogezegd de lastige klanten en de stalkers”
  PREMIUM
  Dendermonde/Buggenhout

  Astrid en Sven stilaan hopeloos na maanden wachten op internet­aan­slui­ting: “Maar dan zijn wij zogezegd de lastige klanten en de stalkers”

  Zoveel mogelijk telewerken in deze coronacrisis? Niet voor Astrid Philips en Sven De Caluwé uit de Provincialebaan, op de grens van Dendermonde en Buggenhout. Ze hebben geen telefoon, televisie en internet in hun nieuwbouwwoning. Al maanden niet. De aansluiting van Telenet komt maar niet in orde. “Al veel beloofd dat wel, maar zonder resultaat. We zijn stilaan wanhopig”, zegt het koppel.
 2. Kris (57) plaatste zelfgemaakte flitspaal in voortuin om snelheid in straat omlaag te krijgen, maar twee weken later is toestel al gestolen
  PREMIUM
  Grembergen

  Kris (57) plaatste zelfgemaak­te flitspaal in voortuin om snelheid in straat omlaag te krijgen, maar twee weken later is toestel al gestolen

  Kris Heireweg uit Grembergen plaatste op 7 oktober een zelfgemaakte flitspaal in zijn voortuin aan de Leugestraat. De man vindt dat er in zijn straat veel te snel gereden wordt, en wou er op deze manier voor zorgen dat bestuurders trager gingen rijden. Maar afgelopen weekend werd zijn flitspaal gestolen. “Twee dagen nadat ik hem geplaatst had, werd hij ook al eens afgebroken”, vertelt Kris.