De heemskinderen zijn klaar voor zondag.
Volledig scherm
De heemskinderen zijn klaar voor zondag. © Geert De Rycke

Geslaagde repetitie met helmen en wapenschilden voor heemskinderen Peird van Sint-Gillis

Op een paar dagen voor de Bloemencorso in Sint-Gillis-Dendermonde, hebben heemskinderen Briek, Rune, Fynn en Febe er een geslaagde repetitie op zitten. Tijdens de bloemenstoet maakt immers, sinds enkele jaren, ook het Peird van Sint-Gillis zijn opwachting. 

 1. Café-uitbaatster moet na openingsweekend al meteen sluiten door nieuwe maatregelen: “Politiek hangt strop rond onze nek”
  PREMIUM
  Lebbeke

  Café-uitbaat­ster moet na openings­week­end al meteen sluiten door nieuwe maatrege­len: “Politiek hangt strop rond onze nek”

  Tamara Cooreman beleefde vrijdagavond niet het moment waar ze op hoopte. Zaterdagavond opende ze haar eet-, praat- en ambiancecafé The Ritz in de Kerkstraat in Lebbeke, om dan maandag meteen weer te moeten sluiten door de nieuwe maatregelen. Eerder dit jaar stopte ze ook al met haar café in Westerlo tijdens de eerste lockdown. “Het openingsweekend moest schitterend worden, maar helaas is het nu toch met een zeer dubbel gevoel", vertelt Tamara.
 2. Buitenspeeldag op Internationale Dag tegen Armoede: “Want kwetsbare kinderen isoleert men niet”
  Dendermonde

  Buiten­speel­dag op Internatio­na­le Dag tegen Armoede: “Want kwetsbare kinderen isoleert men niet”

  De vzw Vergeet de Kinderen Niet!, die zich inzet voor dakloze en kansarme kinderen, organiseerde zaterdag een buitenspeeldag. Aanleiding was de Internationale Dag tegen Armoede. “Het zijn kinderen uit kwetsbare gezinnen die zich, nog meer dan voorheen, in de steek gelaten voelen”, klinkt het. “Ze dreigen in compleet isolement terecht te komen en dat kunnen we niet laten gebeuren.”