Geert De Rycke
Volledig scherm
© Geert De Rycke

Gemeenteraadsvoorzitter wil over partijgrenzen heen oplossing voor geurhinder Empro: “Val niemand politiek aan, maar stank moet verdwijnen”

DendermondeGemeenteraadsvoorzitter Dieter Mannaert zal bij de eerste gemeenteraad in september pleiten voor een oplossing voor de geuroverlast van Empro op het Hoogveld in Dendermonde. Al jaren zorgt de fabriek voor een enorme hinder voor de bewoners in Baasrode en Sint-Gillis-bij-Dendermonde. “Ik wijs geen enkele politicus met de vinger. Ik vind dat we met alle gemeenteraadsleden op een lijn moeten gaan staan om de stank te laten stoppen”, zegt Mannaert. 

 1. Mattias en Jan laten met start-up servers energie besparen: “Met technologie iets doen voor onze planeet”
  Dendermonde

  Mattias en Jan laten met start-up servers energie besparen: “Met technolo­gie iets doen voor onze planeet”

  “Het internet decarboniseren”. Met die moeilijke term hebben streekgenoten Mattias Pieters en Jan Dezutter, beiden uit Dendermonde, wel een nobel doel. Met hun start-up hebben de twee samen met partners Robert Leune en Gert De Spiegeleer een systeem ontwikkeld dat moet helpen om servers energiezuiniger te laten draaien. “De interesse is groot nu energieprijzen de pan uit swingen”, klinkt het.
 2. Slechts 42 procent van Belgen past voorschotfactuur energie aan: dit zijn de risico’s
  Mijnenergie

  Slechts 42 procent van Belgen past voorschot­fac­tuur energie aan: dit zijn de risico’s

  58% van de Belgen heeft zijn voorschot voor energie de voorbije maanden nog niet verhoogd. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van Luminus. Toch zorgt uitstel in deze situatie in geen geval voor afstel. Integendeel, wie niet in actie schiet, riskeert onaangename verrassingen bij het ontvangen van de slotfactuur. Zeker nu de energieprijzen recordhoogtes bereiken. Mijnenergie.be zet de feiten op een rij.