Schepen Lien Verwaeren op het speelplein aan de gemeenteschool.
Volledig scherm
Schepen Lien Verwaeren op het speelplein aan de gemeenteschool. © Foto Geert De Rycke

Geen jeugdcentrum aan Appelbloesem

APPELSDe plannen voor het nieuwe jeugd- en dienstencentrum in Appels worden afgevoerd. De aannemers zijn opmerkelijk duurder dan de bijna 800.000 euro die de stad voorzien had. "We zoeken een nieuwe locatie en het budget voor het jeugdcentrum blijft bestaan", benadrukt schepen Lien Verwaeren. N-VA vraagt om zeker te blijven investeren in voorzieningen voor de jeugd.

 1. Mountainbikevrienden Philippe (54) en Alexander (55) brouwen eigen bier: “Niet om winst te maken, wel om groen te kunnen aanplanten”
  PREMIUM
  Dendermonde

  Mountainbi­ke­vrien­den Philippe (54) en Alexander (55) brouwen eigen bier: “Niet om winst te maken, wel om groen te kunnen aanplanten”

  Philippe De Coen (54) en Alexander De Muyt (55) uit Dendermonde hebben met Derailleur hun eigen bier op de markt gebracht. De twee Dendermondenaars zijn al jaren boezemvrienden en gaan ook regelmatig samen fietsen. Om de natuur een handje te helpen brouwden ze nu hun eigen bier. “De opbrengst willen we gebruiken om bomen aan te planten voor het klimaat", klinkt het.
 2. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.
 3. Eerstelijnszone Dender creatief om leerkrachten toch versneld boosterprik te geven: “Extra prikavonden voor deze doelgroep in vaccinatiecentrum”
  PREMIUM
  Dendermonde/regio

  Eerste­lijns­zo­ne Dender creatief om leerkrach­ten toch versneld booster­prik te geven: “Extra prikavon­den voor deze doelgroep in vaccinatie­cen­trum”

  In de regio Dendermonde kunnen leerkrachten uit kleuter- en lager onderwijs en kinderbegeleiders dan toch versneld hun boosterprik krijgen. Daar heeft de Eerstelijnszone Dender een creatieve oplossing voor bedacht. “We lassen om te beginnen vier extra prikavonden in speciaal voor deze doelgroep”, klinkt het. Het initiatief wordt positief onthaald, zo bleek toen wij de sfeer gingen opsnuiven.