Schepen Lien Verwaeren op het speelplein aan de gemeenteschool.
Volledig scherm
Schepen Lien Verwaeren op het speelplein aan de gemeenteschool. © Foto Geert De Rycke

Geen jeugdcentrum aan Appelbloesem

APPELSDe plannen voor het nieuwe jeugd- en dienstencentrum in Appels worden afgevoerd. De aannemers zijn opmerkelijk duurder dan de bijna 800.000 euro die de stad voorzien had. "We zoeken een nieuwe locatie en het budget voor het jeugdcentrum blijft bestaan", benadrukt schepen Lien Verwaeren. N-VA vraagt om zeker te blijven investeren in voorzieningen voor de jeugd.

 1. Eerste Belgische ‘True Crime’-serie komt naar Streamz en Play4
  TV

  Eerste Belgische ‘True Cri­me’-se­rie komt naar Streamz en Play4

  ‘True Crime Belgium’ wordt de eerste true-crimereeks van Belgische bodem. De 16-delige docureeks met Belgische misdaadverhalen, bevat getuigenissen van speurders, onderzoeksrechters, openbare aanklagers, nabestaanden en slachtoffers die de misdaad overleefden. De verhalen komen uitgebreid aan bod op het scherm en leven ook verder in audio, dankzij een nieuw partnership met de Belgische true-crimepodcast ‘De Volksjury’.
 2. Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)
  Livios

  Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)

  18 procent van de Belgische woningen kampt met schade door vochtproblemen, dat blijkt uit cijfers van het Steunpunt tot bestrijding van armoede. Volgens het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) is zelfs 70 procent van de gevallen van bouwschade te wijten aan vocht. Vochtproblemen zijn hardnekkig en pak je best zo snel mogelijk aan. Maar hoeveel kost dat? En welke premies kan je daarvoor aanvragen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 1. Na overleg over spoorlijn 52: Buggenhout en Puurs houden vast aan behoud spoorweg, Dendermonde verkiest busbaan
  PREMIUM
  Buggenhout/Dendermonde

  Na overleg over spoorlijn 52: Buggenhout en Puurs houden vast aan behoud spoorweg, Dendermon­de verkiest busbaan

  Dat er openbaar vervoer moet mogelijk blijven op het traject van de huidige spoorlijn 52 tussen Baasrode en Puur, daar zijn zowel Dendermonde, Puurs als Buggenhout het over eens. Zo blijkt uit een overleg dat de drie gemeenten met elkaar hadden na de heisa die was ontstaan over het mogelijk scenario om de Mandekensstraat te ontdubbelen en daarbij de spoorlijn op te heffen. “Maar we zijn nog niet aan de nieuwe patatjes”, zegt Buggenhouts schepen Geert Hemans (CD&V).