De Dendermondse burgemeester Piet Buys verdedigde de fusieplannen met vuur tijdens de gemeenteraad toen hij daarover het vuur aan de schenen gelegd kreeg door de oppositie.
Volledig scherm
PREMIUM
De Dendermondse burgemeester Piet Buys verdedigde de fusieplannen met vuur tijdens de gemeenteraad toen hij daarover het vuur aan de schenen gelegd kreeg door de oppositie. © Geert De Rycke

Fusieplannen zorgen voor stevig debat tijdens gemeenteraad: “Enkel om eigen politiek macht te verzekeren”

Dendermonde/BuggenhoutDe fusieplannen tussen Dendermonde en Buggenhout zorgden tijdens de jongste gemeenteraad in Dendermonde voor een pittige discussie. Hoewel oppositiepartijen zich niet expliciet uitspreken voor of tegen een fusie, hekelden ze wel de manier waarop het dossier wordt aangepakt. “Op die manier wordt het een frustratietraject in plaats van fusietraject.”

 1. Oppositiepartij N-VA eist open debat rond fusieplannen tussen Buggenhout en Dendermonde: “Politieke spelletjes leiden aandacht af van wat beste is voor inwoners”
  PREMIUM
  Buggenhout

  Oppositie­par­tij N-VA eist open debat rond fusieplan­nen tussen Buggenhout en Dendermon­de: “Politieke spelletjes leiden aandacht af van wat beste is voor inwoners”

  Ook oppositiepartij N-VA van Buggenhout mengt zich nu in de heisa die een mogelijke fusie tussen de bosgemeente en Dendermonde de jongste dagen teweeg brengt. De partij eist een open debat in de gemeenteraad en wil dat de Commissie Algemene Zaken wordt bijeengeroepen om het dossier te bespreken. Burgemeester Pierre Claeys (CD&V) roept ondertussen op elkaar niet op te jutten.
 2. Fusieplannen tussen Buggenhout en Dendermonde zorgen voor discussie tijdens gemeenteraad: Vlaams Belang eist volksraadpleging
  PREMIUM
  Buggenhout

  Fusieplan­nen tussen Buggenhout en Dendermon­de zorgen voor discussie tijdens gemeente­raad: Vlaams Belang eist volksraad­ple­ging

  De fusieplannen tussen Dendermonde en Buggenhout zorgden donderdagavond voor discussie tijdens de jongste gemeenteraad in Buggenhout. Oppositieraadslid Steven Creyelman (VB) legde burgemeester Pierre Claeys (CD&V) het vuur aan de schenen. Die betwijfelt of de fusiegesprekken wel echt zo recent zijn als beweerd wordt. “Voor zo’n ingrijpende beslissing is minstens een volksraadspleging nodig”, meent Creyelman.
 3. Fusie tussen Dendermonde en Buggenhout in de maak? “Huwelijksaanzoek is er, maar nog geen ja”
  PREMIUM
  Buggenhout/Dendermonde

  Fusie tussen Dendermon­de en Buggenhout in de maak? “Huwelijks­aan­zoek is er, maar nog geen ja”

  De kans dat Dendermonde en Buggenhout fusioneren lijkt met de dag groter te worden. In Dendermonde vonden er al ‘geheime’ interne vergaderingen over plaats. En nu stuurt de Buggenhoutse burgemeester Pierre Claeys (CD&V) het bericht de wereld in dat ‘Dendermonde vragende partij is om een fusie te overwegen’. “Dit kan een mooi verhaal worden”, zegt de Dendermondse burgemeester Piet Buyse (CD&V).