De Buggenhoutse burgemeester Pierre Claeys (links) en de Dendermondse burgemeester Piet Buyse (rechts) zijn allebei van CD&V-signatuur. Brengen ze hun gemeenten straks ook samen?
Volledig scherm
PREMIUM
De Buggenhoutse burgemeester Pierre Claeys (links) en de Dendermondse burgemeester Piet Buyse (rechts) zijn allebei van CD&V-signatuur. Brengen ze hun gemeenten straks ook samen? © Geert De Rycke

Fusie tussen Dendermonde en Buggenhout in de maak? “Huwelijksaanzoek is er, maar nog geen ja”

Buggenhout/DendermondeDe kans dat Dendermonde en Buggenhout fusioneren lijkt met de dag groter te worden. In Dendermonde vonden er al ‘geheime’ interne vergaderingen over plaats. En nu stuurt de Buggenhoutse burgemeester Pierre Claeys (CD&V) het bericht de wereld in dat ‘Dendermonde vragende partij is om een fusie te overwegen’. “Dit kan een mooi verhaal worden”, zegt de Dendermondse burgemeester Piet Buyse (CD&V).

 1. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.
 2. Na dodelijk ongeval met bejaarde fietser op Provinciale Baan: Fietsersbond eist maatregelen aan kruispunt met Briel
  PREMIUM
  Baasrode/Dendermonde

  Na dodelijk ongeval met bejaarde fietser op Provincia­le Baan: Fietsers­bond eist maatrege­len aan kruispunt met Briel

  Het dodelijk dodehoekongeval van vrijdag op de Provinciale Baan, waarbij een bejaarde fietser onder de wielen van een vrachtwagen terecht kwam, beroert de gemoederen. De Fietsersbond eist maatregelen aan het kruispunt met Briel en Bergveld voor meer veiligheid. Voor de organisatie is het duidelijk: “De overheid is medeverantwoordelijk voor dit dodelijk ongeval.”
 3. Nieuwe brandweerkazerne verrijst uit de grond: “Eind volgend jaar neemt korps zijn intrek”
  Dendermonde

  Nieuwe brandweer­ka­zer­ne verrijst uit de grond: “Eind volgend jaar neemt korps zijn intrek”

  Het gaat hard voor de bouw van de nieuwe brandweerkazerne aan de Oude Vest in Dendermonde. De bouw verrijst in sneltempo uit de grond en daar hoort ook een officiële eerststeenlegging bij. Al werd die vervangen door een ‘eerste kolomzetting’. “Ons brandweerkorps heeft iets om naar uit te kijken”, zegt burgemeester Piet Buyse (CD&V). “Eind volgend jaar hebben ze hier hun nieuwe thuis.”