Een beeld van hoe de Oude Vest er tegen 2023 uit moet zien.
Volledig scherm
Een beeld van hoe de Oude Vest er tegen 2023 uit moet zien. © Geert De Rycke

Fietsersbond juicht plan voor nieuwe Oude Vest toe: “Kan mooi stukje stad worden”

DendermondeHoewel er van handelaars in het Dendermondse stadscentrum wel protest tegen de plannen voor de nieuwe Oude Vest te horen is, laat de Fietsersbond nu weten dat zij het ontwerp wel toejuichen. Vooral de ambitie om de auto te bannen uit het deel tussen Lindanusstraat en Brusselsestraat kan op bijval rekenen. “Zo wordt hier weer een aangenaam woon-, wandel- en winkelklimaat geschapen”, klinkt het.

 1. Sloop brandweerkazerne ingezet, nieuwbouw wordt primeur voor stad: “Eerste keer kazerne volledig op maat van brandweer”
  PREMIUM
  Dendermonde

  Sloop brandweer­ka­zer­ne ingezet, nieuwbouw wordt primeur voor stad: “Eerste keer kazerne volledig op maat van brandweer”

  De afbraakwerken van de oude brandweerkazerne aan de Oude Vest in hartje Dendermonde zijn begonnen. In de plaats komt een compleet nieuw en ruimer complex voor het Dendermondse brandweerkorps. En dat is een primeur in de geschiedenis van de stad. “Het zal voor de allereerste keer zijn dat een kazerne op maat van de brandweer ontworpen en gebouwd wordt”, zegt burgemeester Piet Buyse (CD&V).
 1. Het loopt net goed af voor deze wagen die (gelukkig) kantelt
  Play

  Het loopt net goed af voor deze wagen die (gelukkig) kantelt

 2. Vijf nieuwe topgames die virtual reality (weer) op de kaart willen zetten
  Play
  games

  Vijf nieuwe topgames die virtual reality (weer) op de kaart willen zetten