Jordy van Praet is de nieuwe belleman van Baasrode.
Volledig scherm
PREMIUM
Jordy van Praet is de nieuwe belleman van Baasrode. © Geert De Rycke

Feestjaar zorgt voor nieuw initiatief: Baasrode heeft voortaan eigen belleman

BaasrodeHet feestjaar naar aanleiding van het 1.200-jarig bestaan van Baasrode zorgt voor een nieuw initiatief in het dorp. Dat heeft voortaan een eigen belleman. De eer is weggelegd voor Jordi Van Praet, die meteen ook opgenomen is in de Gilde van de Bellemannen. “Ons mooie dorp aan de Schelde heeft wel altijd iets te melden”, klingelde hij bij zijn officiële aanstelling.

  1. Nog 9 dagen tot de Ros Beiaardommegang. Emotionele Ommegang voor Pijnder Mattias Pieters: “Normaal met papa Jan onder ons Ros, door zijn overlijden zal het alleen zijn foto zijn”
    PREMIUM
    Dendermonde

    Nog 9 dagen tot de Ros Beiaardom­me­gang. Emotionele Ommegang voor Pijnder Mattias Pieters: “Normaal met papa Jan onder ons Ros, door zijn overlijden zal het alleen zijn foto zijn”

    De Ros Beiaardommegang in Dendermonde wordt één groot feest, maar voor sommigen ook een bijzonder emotioneel gebeuren. Eén van hen is Pijnder Mattias Pieters. Normaal zou hij in 2020 samen met vader Jan het Ros torsen, maar die overleed voor het twee jaar later eindelijk zover is. “Zijn foto gaat mee onder ‘t Peirt. Deze Ommegang wordt het dichtste dat ik ooit nog bij pa kan komen”, zegt Mattias.