Foto Geert De Rycke
Volledig scherm
© Foto Geert De Rycke

Extra groen langs tracé N41: “Zonder twijfel groot ecologisch voordeel”

DendermondeEr zal extra groen aangeplant worden langs het tracé van de N41 op Dendermonds grondgebied. Dat heeft schepen van Natuur Lien Verwaeren (CD&V) bevestigd na een voorstel hierover door raadslid Nele Cleemput (CD&V). “Dit zal groot ecologisch voordeel hebben”, klinkt het.

 1. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.
 2. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.
 3. Stadsbestuur giet woonvisie in finale vorm: “Stad ontwerpen die aangenaam blijft om in te wonen”
  PREMIUM
  Dendermonde

  Stadsbe­stuur giet woonvisie in finale vorm: “Stad ontwerpen die aangenaam blijft om in te wonen”

  Waar kunnen nog nieuwe verkavelingen komen, waar nieuwe appartementen en waar absoluut niet? Op die vragen heeft het Dendermondse stadsbestuur na een lang traject een antwoord klaar. Een woonvisie wordt in finale vorm gegoten. Behoud van open ruimte, vergroening, hogere leefbaarheid en extra zuurstof voor woonkernen zijn krijtlijnen. Ontdek hier wat de plannen met uw buurt kunnen zijn.