Trottoire Tomate brengt de hele buurt samen voor een grote plantactie.
Volledig scherm
PREMIUM
Trottoire Tomate brengt de hele buurt samen voor een grote plantactie. © Geert De Rycke

Emanuel Hielstraat pak groener dankzij Trottoir Tomate: buren beplanten ruim zevenhonderd vierkante meter voetpad

Sint-Gillis-DendermondeDe Emanuel Hielstraat in Sint-Gillis-Dendermonde ziet er voortaan een pak groener uit. Dat is te danken aan het project “Trottoir Tomate”, waar bewoonster Liesbeth Van Damme zich mee inschreef voor het burgerbudget. Het stadsbestuur gaf 10.000 euro, de bewoners doen de rest: planten. Ruim zevenhonderd vierkante meter voetpadtegels werden uitgebroken om er grassen, struiken en andere planten te zetten.

 1. Elise Van Sas (VC Oudegem): “In Charleroi hebben we met het voltallige team twee gouden punten behaald”
  volleybal liga a vrouwen

  Elise Van Sas (VC Oudegem): “In Charleroi hebben we met het voltallige team twee gouden punten behaald”

  VC Oudegem heeft de moeilijke verplaatsing naar Charleroi tot een goed einde gebracht. De volleybalsters van coach Callens wonnen na vijf sets tegen een team waarmee ze bij de aanvang van dit duel de tweede plaats deelden. Met deze zege blijft VC Oudegem tweede in de rangschikking van de Liga, samen met LVL Genk. Na deze prestatie gaat de focus naar de Belgische en de Europese bekercompetitie. Het worden drukke tijden voor Elise Van Sas en haar ploeg uit Dendermonde.
 2. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.
 3. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.