Burgemeester Piet Buyse (rechts), Jan Van Lancker, CEO van Uplace, en Kevin De Hainaut, CEO van aannemer Cordeel, onthulden een hinkelstapsteen bij wijze van eerste steenlegging.
Volledig scherm
Burgemeester Piet Buyse (rechts), Jan Van Lancker, CEO van Uplace, en Kevin De Hainaut, CEO van aannemer Cordeel, onthulden een hinkelstapsteen bij wijze van eerste steenlegging. © Geert De Rycke

Eerste steenlegging voor Hof Van Saeys: “Feestelijke start voor stadsvernieuwingsproject”

DendermondeOp de site waar projectontwikkelaar Uplace en aannemer Cordeel de nieuwe stadswijk Hof van Saeys doen verrijzen, vond vrijdagmiddag de officiële eerste steenlegging plaats. Daarmee werd het startschot gegeven van dit bijzondere stadsvernieuwingsproject. Ruim honderd appartementen en groene omgeving tussen Oude Vest en Dijkstraat moeten tegen de zomer van 2023 klaar zijn.

 1. Emanuel Hielstraat pak groener dankzij Trottoir Tomate: buren beplanten ruim zevenhonderd vierkante meter voetpad
  PREMIUM
  Sint-Gillis-Dendermonde

  Emanuel Hielstraat pak groener dankzij Trottoir Tomate: buren beplanten ruim zevenhon­derd vierkante meter voetpad

  De Emanuel Hielstraat in Sint-Gillis-Dendermonde ziet er voortaan een pak groener uit. Dat is te danken aan het project “Trottoir Tomate”, waar bewoonster Liesbeth Van Damme zich mee inschreef voor het burgerbudget. Het stadsbestuur gaf 10.000 euro, de bewoners doen de rest: planten. Ruim zevenhonderd vierkante meter voetpadtegels werden uitgebroken om er grassen, struiken en andere planten te zetten.
 2. Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11
  Gouden 11
  2

  Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11

  Dit weekend blonken verschillende spelers uit in de Jupiler Pro League. Zo hield Sinan Bolat de nul in de topper tegen Racing Genk, ontpopte Deniz Undav zich andermaal tot seizoensrevelatie bij leider Union en liet Christian Kouamé de netten trillen tegen rode lantaarn Beerschot. Welke spelers staan er nog in de de Gouden 11 van de week? Een overzicht.