Copyright : Geert De Rycke
Volledig scherm
© Copyright : Geert De Rycke

Eerste controle van nieuwe BOB-Campagne en meteen vier rijbewijzen ingetrokken voor 15 dagen

DendermondeDe lokale politie van Dendermonde heeft zaterdagavond de nieuwe BOB-campagne afgetrapt met een grote controle op het grondgebied van Dendermonde. Er werd op drie verschillende locaties gecontroleerd. Meteen werden er vier rijbewijzen voor 15 dagen ingetrokken voor rijden onder invloed. 

 1. Leerlingen Houtbewerking bouwen ‘mancave’ voor zieke Vic (14): “We maken met plezier zijn wens waar”
  PREMIUM
  Dendermonde/Lebbeke

  Leerlingen Houtbewer­king bouwen ‘mancave’ voor zieke Vic (14): “We maken met plezier zijn wens waar”

  De wens van Vic Van Dender (14) uit Lebbeke wordt steeds meer werkelijkheid. De jongen vecht al bijna twee jaar tegen leukemie, maar droomt van een eigen mancave in zijn tuin. Make-A-Wish en de leerlingen van de houtafdeling van het Oscar Romerocollege van Dendermonde springen in de bres. “Helpen om Vics wens waar te maken, daar moesten we niet over twijfelen”, zeggen de jongeren.
 2. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.
 1. Elfjarige Floor toont zich in topserie De Kraak: “Voor opnames zelfs enkele dagen naar Israël geweest”
  PREMIUM
  Dendermonde

  Elfjarige Floor toont zich in topserie De Kraak: “Voor opnames zelfs enkele dagen naar Israël geweest”

  De Kraak, momenteel te zien op Streamz, wordt omschreven als ‘internationale topserie’ wordt. Een opvallende rol in de televisiereeks is weggelegd voor een Dendermonds talentje. De elfjarige Floor Van Boven speelt er naast grote namen als Gene Bervoets, Ella-June Henrard en Koen De Graeve. En terwijl ze zo de kneepjes van het vak leert, droomt ze van ooit een rol in een reeks van Studio 100 of Ketnet. “Voor een toets van wiskunde voel ik al eens stress, maar acteren gaat als vanzelf”, zegt het meisje.