Patrick De Smet, onafscheidelijk met zijn drumstokken, heeft een jubileum te vieren: zijn duizendste Night of the Proms.
Volledig scherm
Patrick De Smet, onafscheidelijk met zijn drumstokken, heeft een jubileum te vieren: zijn duizendste Night of the Proms. © Geert De Rycke

Duizendste Night of the Proms voor slagwerker Patrick De Smet: “Het podium is mijn tweede thuis”

Patrick De Smet (51) uit Dendermonde heeft als artistiek directeur de drie Koninklijke Muziekkapellen van Defensie onder zijn hoede, maar nu neemt hij vakantie speciaal voor The Night of the Proms. Nog deze maand beleeft hij met dit immens muzikale spektakel zijn duizendste optreden als drummer en percussionist. “John Miles zie ik als mijn tweede vader, het podium van The Proms mijn tweede thuis”, zegt de muzikant. “Het zal Kerstmis zijn eer ik het podium weer af ben.” Ook na duizend keer is het enthousiasme duidelijk nog altijd even groot.

 1. Bestuurder bestelwagen getuigt na horrorcrash met inbrekers op E19: “Ik dacht dat ik mijn kindje van 5 maanden oud nooit meer zou zien”
  Play
  PREMIUM
  Machelen/Buggenhout

  Bestuurder bestelwa­gen getuigt na horror­crash met inbrekers op E19: “Ik dacht dat ik mijn kindje van 5 maanden oud nooit meer zou zien”

  Gekneusde ribben, een schaafwonde aan het scheenbeen en wat verwondingen in het gezicht: dat houdt de 38-jarige Stevy Di Legami uit Buggenhout over aan zijn horrorcrash met drie inbrekers op de E19 in Machelen. Als gewezen motorracer is hij wel wat gewoon, maar toen hij dinsdagmiddag de spookrijdende dieven tegen hoge snelheid op zich af zag komen, keek hij de dood in de ogen. “In twee seconden tijd flitste mijn hele leven voorbij”, getuigt hij.