Duizend jaar Grembergen, dat laten ze in het dorp niet zomaar passeren. Grote fotopanelen moeten blijvend aan de geschiedenis herinneren.
Volledig scherm
Duizend jaar Grembergen, dat laten ze in het dorp niet zomaar passeren. Grote fotopanelen moeten blijvend aan de geschiedenis herinneren. © Geert De Rycke

Duizend jaar Grembergen vereeuwigd op grote fotopanelen in dorp

Dat Grembergen duizend jaar bestaat, is voor de Feestcommissie, Werkgroep Geschiedenis en Vlaamse Kring Sint-Lutgardis aanleiding voor een groot feest. Wekenlang doorsnuffelden ze oude archieven voor een jubileumproject. Het resultaat: twee wandelingen en een fietstocht doorheen de geschiedenis van het dorp. Pronkstuk worden tien grote fotopanelen van historische locaties die in het straatbeeld geplaatst zullen worden.

 1. Toch toekomst voor Hopmonkey: Vrienden nemen bier over en zetten schouders onder dit streekproduct
  Dendermonde

  Toch toekomst voor Hopmonkey: Vrienden nemen bier over en zetten schouders onder dit streekpro­duct

  Het Dendermondse bier Hopmonkey, enkele jaren geleden ontwikkeld door amateurbrouwer David Steeman uit Mespelare, krijgt dan toch een toekomst. Brouwerij Steeman stopte er onlangs mee, maar dat was buiten enkele fans van het bier gerekend. De vrienden zetten hun schouders onder het streekproduct en zorgen nu voor een doorstart. “Het zou te jammer zijn dat dit biertje zou verdwijnen”, klinkt het.
 2. Stijging van aantal besmettingen in Dendermonde op dinsdag 20 oktober

  Stijging van aantal besmettin­gen in Dendermon­de op dinsdag 20 oktober

  In Dendermonde zijn er op één dag 32 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog 20. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 186 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Dendermonde op 405 te liggen. Omdat Dendermonde meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 1. Labo AZ Sint-Blasius neemt tweede analysetoestel voor coronatests in gebruik: “Capaciteit verdubbelen tot 1.000 per dag en dat is broodnodig”
  PREMIUM
  Dendermonde

  Labo AZ Sint-Blasius neemt tweede analysetoe­stel voor corona­tests in gebruik: “Capaciteit verdubbe­len tot 1.000 per dag en dat is broodnodig”

  In het Algemeen Ziekenhuis Sint-Blasius van Dendermonde draait voortaan een tweede toestel voor de analyse van coronatests. Daarmee kan het labo een verdubbeling van de capaciteit aan, tot 1.000 testen per dag. En dat is nodig, want de cijfers blijven maar stijgen. De druk van extra toestroom aan patiënten op het Dendermondse ziekenhuis blijft voorlopig wel nog onder controle. “Maar voor hoe lang? We zijn op alles voorbereid”, zegt directeur Karen Pieters.