Geert De Rycke
Volledig scherm
© Geert De Rycke

Druk op Intensieve Zorgen AZ Sint-Blasius neemt gevoelig af

DendermondeIn het Algemeen Ziekenhuis Sint-Blasius van Dendermonde blijft de druk afnemen. Vooral op Intensieve Zorgen is het aantal Covid-patiënten gevoelig gedaald.

 1. Meer dan zeventig procent inwoners Eerstelijnszone Dender heeft prik gehad: deze week nog eens meer dan 11.000 vaccins uit te delen
  Dendermonde/Hamme./Lebbeke/Buggenhout/Zele/Berlare

  Meer dan zeventig procent inwoners Eerste­lijns­zo­ne Dender heeft prik gehad: deze week nog eens meer dan 11.000 vaccins uit te delen

  Met 11.356 uit te delen vaccins voor de vaccinatiedorpen van Appels en Hamme deze week blijft de vaccinatiecampagne in de regio van Eerstelijnszone Dender stevig doorgaan. Het harde werk de voorbije weken levert ook al een mooie vaccinatiegraad op. Liefst 73 procent van de inwoners kreeg al een prik. Bijna 40 procent is al volledig ingeënt tegen Covid-19.
 2. Sportclubs vragen onmiddellijk actie voor meer ruimte: “Op korte termijn zuurstof nodig voor verzadigde sportsite”
  PREMIUM
  Dendermonde

  Sportclubs vragen onmiddel­lijk actie voor meer ruimte: “Op korte termijn zuurstof nodig voor verzadigde sportsite”

  Er is een plan om de sportcampus in Sint-Gillis-Dendermonde uit te breiden, maar het duurt te lang. D-MON Hockey, frisbeeclub Dendermonde Ultimate Club en voetbalclub SC Jong Sint-Gillis trekken aan de alarmbel en starten een actie via sociale media. Steun komt er ook van basketbalclub OnderOns Grembergen, die ook wacht op een oplossing. “Allemaal moeten we wachtlijsten en een ledenstop invoeren omdat de sportcapaciteit verzadigd is”, klinkt het.
 1. Evenementenbureau Double MP en cateraar Eetclusief slaan handen in elkaar voor zomerbar: “Corona- én familieproof, aangekleed als Cubaans dorp”
  Buggenhout

  Evenemen­ten­bu­reau Double MP en cateraar Eetclusief slaan handen in elkaar voor zomerbar: “Corona- én familiep­roof, aangekleed als Cubaans dorp”

  Buggenhout krijgt zijn eigen zomerbar, aan de Broekstraat in Opstal. Evenementenbureau Double MP en cateraar Eetclusief, twee plaatselijke bedrijven, slaan daarvoor de handen in elkaar. Double Summer wordt corona- én familieproof. “We hebben de vorige zomer al gemist, dus we moeten er nu dubbel voor gaan”, klinkt het enthousiast.