Drie voertuigen botsen

 1. Coronajaar zorgt voor pak minder verkeer, aantal letselongevallen blijft wel status quo: “Onze politiezone is een van de veiligste in de regio”
  Dendermonde

  Coronajaar zorgt voor pak minder verkeer, aantal letselonge­val­len blijft wel status quo: “Onze politiezo­ne is een van de veiligste in de regio”

  Ondanks de moeilijke omstandigheden door corona werd er bij de politie van Dendermonde blijvend werk gemaakt van de verkeersveiligheid voor de inwoners. Opmerkelijk is dat het aantal letselongevallen ondanks het mindere verkeer maar 2 procent gedaald is. Het aantal ongevallen met stoffelijke schade daalde wel fors. “Vooral bij fietsers gebeuren de meeste letselongevallen", zegt Kris Lamers van de verkeersdienst.
 2. In zee met Vlaamse Bouwmeester voor herstel van historische militaire vestinggordel rond stad
  PREMIUM
  Dendermonde

  In zee met Vlaamse Bouwmees­ter voor herstel van histori­sche militaire vestinggor­del rond stad

  De vroegere militaire vestinggordel rond de Dendermondse binnenstad moet geherwaardeerd worden. Het stadsbestuur wil daarvoor een masterplan laten opstellen, met een visie en actiepunten voor dat herstel. “Tegen de tweehonderdste verjaardag van de Wellingtonbarrière, waarbij Dendermonde één van de vestingsteden was, willen we zoveel mogelijk in oude glorie hersteld”, zegt burgemeester Piet Buyse (CD&V).