Nadat V., bovenop de Ooiebrug, de handrem van de wagen had opgetrokken, begon de auto te tollen om uiteindelijk tegen de zijberm tot stilstand te komen.
Volledig scherm
PREMIUM
Nadat V., bovenop de Ooiebrug, de handrem van de wagen had opgetrokken, begon de auto te tollen om uiteindelijk tegen de zijberm tot stilstand te komen. © Koen Baten

Drie jaar cel en therapie voor man die handrem auto bovenop brug optrekt na ruzie met vriendin

Dendermonde/AppelsDe 27-jarige man uit Dendermonde die in februari vorig jaar plots de handrem optrok van de wagen waar zijn vriendin mee reed, is door de Dendermondse rechter veroordeeld tot drie jaar voorwaardelijke celstraf. Het gevaarlijke manoeuvre gebeurde bovenop de Ooiebrug in Appels, mét twee kleine kindjes op de achterbank. Voor “al die cinema” zoals Dieter V. het zelf noemde, moet hij in therapie.

 1. OPROEP. Ode (8) vergeet lievelingsknuffel in hotel aan Turkse Riviera. Breng jij Konijntje terug naar België?
  7

  OPROEP. Ode (8) vergeet lievelings­knuf­fel in hotel aan Turkse Riviera. Breng jij Konijntje terug naar België?

  Een koffer vol leuke herinneringen nam Kathelyn Van Coppenolle uit Oudenaarde mee naar huis na haar vakantie in Turkije, maar in die valies zat helaas niet de lievelingsknuffel van haar kleindochter Ode (8). Het meisje vergat Konijntje in het hotel waar ze samen met haar grootouders en mama een week logeerde. Het resort maakt geen aanstalten om de grote vriend van het kind naar België terug te sturen. En dus doet de oma een beroep op de HLN-lezer. Breng jij Konijntje terug naar België?
 2. Gemiddelde hypotheekrente bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?
  Spaargids.be

  Gemiddelde hypotheek­ren­te bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?

  De rentevoeten voor woonleningen zitten de laatste maanden stevig in de lift. En nu de Europese Centrale Bank beslist heeft om voor het eerst in 11 jaar tijd de rente te verhogen, lijkt er ook geen beterschap op komst. Is het dan een goed idee om nu nog snel een lening vast te leggen en nadien pas een woning te kopen? Spaargids.be onderzoekt de mogelijkheden.