Sandra, Laurien en Mieke, en de andere vrijwilligers van Dendermondse Zwervertjes, zitten met de handen in het haar. Er is een te grote toestroom aan zwerfkatten.
Volledig scherm
Sandra, Laurien en Mieke, en de andere vrijwilligers van Dendermondse Zwervertjes, zitten met de handen in het haar. Er is een te grote toestroom aan zwerfkatten. © Geert De Rycke

Dendermondse Zwervertjes met handen in het haar door toestroom zwerfkatjes: “Dringend extra gastgezinnen nodig”

DendermondeEr zijn dringend extra gastgezinnen nodig om de toestroom aan katjes de baas te kunnen. Dat zeggen ze bij de vzw Dendermondse Zwervertjes, die zich al jaren bekommert om de zwerfkatten in Dendermonde. Nog nooit moesten ze zoveel poesjes helpen en opvangen. “Het is alle hens aan dek”, zegt Mieke Schelfthout.

  1. Voorontwerp Kerkstraat klaar: “Uitstraling van onze winkelstraat moet naar hoger niveau”
    PREMIUM
    Buggenhout

    Vooront­werp Kerkstraat klaar: “Uitstra­ling van onze winkel­straat moet naar hoger niveau”

    Een eerste plan voor een herinrichting van de Kerkstraat in Buggenhout is klaar. De komende maanden wordt dit nog bijgestuurd op basis van opmerkingen van omwonenden en handelaars, maar één ding is zeker: de ambities voor een vernieuwde Kerkstraat zijn groot. “De beleving en uitstraling moeten serieus opgekrikt worden”, zegt schepen Geert Hermans (CD&V). Wij konden het voorontwerp inkijken. Een overzicht.