Ook ’t Klein Muziekske zal present zijn op de Dendermondse avond.
Volledig scherm
Ook ’t Klein Muziekske zal present zijn op de Dendermondse avond. © Geert De Rycke

Dendermondse avond trapt kermisweek op gang

DendermondeWekelijkse terrasjesavonden op donderdag op de Grote Markt werden deze zomer in Dendermonde niet voorzien, maar de Dendermondse avond staat wel weer op het programma. Die kent traditioneel veel bijval. Het is de aftrap van de kermisweek in het centrum.

 1. Speurder riskeert 20 maanden cel voor meineed en valsheid in geschrifte in onderzoek tien jaar oude moordzaak: “Opgenomen acht minuten pauze tijdens verhoor deden maskers afvallen”
  PREMIUM
  Temse/Dendermonde

  Speurder riskeert 20 maanden cel voor meineed en valsheid in geschrifte in onderzoek tien jaar oude moordzaak: “Opgenomen acht minuten pauze tijdens verhoor deden maskers afvallen”

  Eén van de speurders betrokken bij het onderzoek naar een moordzaak in Temse uit de zomer van 2009 riskeert twintig maanden gevangenisstraf. Hij stond dinsdag voor de Dendermondse rechtbank wegens valsheid in geschrifte in een pv van het onderzoek en meineed tijdens het moordproces. Zijn dagvaarding volgt na de vrijspraak van alle beklaagden in de moordzaak twee jaar geleden. De kroongetuige in het onderzoek was een uiterst zwakbegaafde jongen, die volgens de rechter ongeoorloofd onder druk was gezet. “Acht minuten pauze die werden opgenomen op camera hebben gelukkig de maskers van het onderzoek doen afvallen”, klonk het dinsdag bij de burgerlijke partijen.
 1. Vierde zware brand in drie jaar tijd veroorzaakt ongerustheid bij VPK: “Ik begrijp de zorgen, maar het risico is zeker niet te groot”
  PREMIUM
  Oudegem

  Vierde zware brand in drie jaar tijd veroor­zaakt ongerust­heid bij VPK: “Ik begrijp de zorgen, maar het risico is zeker niet te groot”

  Voor de vierde keer op drie jaar tijd is er een zware brand gaande bij VPK in Oudegem. De brandweer is er al sinds maandag 16.30 uur in de weer en zal waarschijnlijk nog tot woensdagochtend moeten nablussen. Omdat het de vierde brand is in enkele jaren tijd is er toch wat ongerustheid in de buurt, maar burgemeester Piet Buyse deelt deze ongerustheid niet.