Rood geeft het overstromingsgebied aan voor Vlaanderen. Dat komt tot in Dendermonde.
Volledig scherm
Rood geeft het overstromingsgebied aan voor Vlaanderen. Dat komt tot in Dendermonde. © rv

Dendermonde eind deze eeuw onder water? “Ook zelf inzetten op acties om kinderen en kleinkinderen te redden”

Tot Dendermonde. Zo ver komt het gebied in ons land dat tegen eind deze eeuw onder de vloedlijn zal liggen. Dat blijkt uit nieuw onderzoek met veel preciezere hoogtemetingen. Hoog tijd voor harde acties? Wij vroegen het aan burgemeester Piet Buyse (CD&V), die al langer waarschuwt voor de gevolgen van klimaatopwarming voor Dendermonde.

4 reacties

 • Patrick Rasschaert

  2 jaar geleden
  Jan Heyvaerts de verantwoordelijkheid bij een ander leggen gaat je blijkbaar goed af. De kustlijn beschermen is ok maar het is niet de bedoeling dat de kustlijn wordt beschermd om evenzeer de mensen in het binnenland te beschermen. Er moet een totale bescherming gebeuren en iedereen dient zijn steentje daartoe bij te dragen ongeacht waar je woont
 • hendrik vermoesen

  2 jaar geleden
  juist ja, kom ook eens nr de autoweg die haagstraat in st gillis geworden is met hun fantastisch circulatieplan!
 • Jan Heyvaerts

  2 jaar geleden
  Helemaal gelijk Patrick. Ik woon daar trouwens in de buurt. Maar Dendermonde is in hetzelfde bedje ziek als de rest van het land. Maatregelen treffen waar niemand iets aan heeft. Ze moeten langs de kustlijn maar het nodige doen.
 • Patrick Verbelen

  2 jaar geleden
  Wat zegt die kwiet, de CO2-uitstoot verminderen, je moet vanaf 15 h eens gaan kijken op de Noordlaan, de Mechelse steenweg en de brug van Grembergen richting Zele. File, file file al jaren en het wordt daar alsmaar erger met hun regeltjes.
 1. Bouw nieuw rusthuis officieel van start met eerste houtlegging: “Allergrootste project ooit in geschiedenis Dendermonde”
  Baasrode/Dendermonde

  Bouw nieuw rusthuis officieel van start met eerste houtleg­ging: “Aller­groot­ste project ooit in geschiede­nis Dendermon­de”

  Met een “eerste houtlegging” en receptie werd vrijdag op de site van het woonzorgcentrum Sint-Vincentius in Baasrode de bouw van een gloednieuw rusthuis officieel gestart. Op het terrein moet een nieuw complex, bestaande uit verschillende cocons, verrijzen. Daar hangt een budget van liefst 23 miljoen euro aan vast. “Dit is dan ook de allergrootste investering die Dendermonde ooit leverde en nog zal leveren”, zegt schepen van sociale zaken Tomas Roggeman (N-VA).