Volledig scherm
© Geert De Rycke

Coronacijfers AZ Sint-Blasius zakken onder de twintig

DendermondeGoed nieuws uit het Algemeen Ziekenhuis Sint-Blasius van Dendermonde. De coronacijfers zijn er na een week toch weer gezakt. Er liggen nu minder dan twintig patiënten op de Covid-afdeling.

 1. Van uitvinder tot specialist in gastanks: familie Laureys viert 85-jarig bestaan bedrijf Prakto
  PREMIUM
  Lebbeke

  Van uitvinder tot specialist in gastanks: familie Laureys viert 85-jarig bestaan bedrijf Prakto

  Ze leveren gastanks aan gerenommeerde, internationale bedrijven, voor foodtrucks en zelfs festivals zoals Tomorrowland. De firma Prakto mag dan al verscholen zitten midden de huizenrij in de Langestraat in Lebbeke, het bedrijf kan bogen op een uitgebreid palmares. En het viert dit jaar haar 85-jarig bestaan. “Alles is begonnen bij onze opa, de perfecte selfmade man en voor op zijn tijd”, zeggen de broers Tom (48) en Hans (44) Laureys, die nu de leiding van Prakto in handen hebben.
 2. Technische storing bij oproepingsplatform: deze week geen vaccinaties in vaccinatiedorp Appels, volgende week wel extra dag
  PREMIUM
  Dendermonde

  Technische storing bij oproepings­plat­form: deze week geen vaccina­ties in vaccinatie­dorp Appels, volgende week wel extra dag

  Ondanks de succesvolle start, zullen er in het vaccinatiedorp in de sporthal van Appels deze week geen prikjes tegen COVID-19 gegeven worden. In Hamme gebeurt dat wel. Aanleiding van de pauze is een technische storing bij het oproepingsplatform. “Om te compenseren lassen we volgende week wel een extra dag in”, klinkt het. Ondertussen is ook een reservelijst aangemaakt. Die bestaat alleen uit zorgprofessionals.
 1. "Bierprotest" in Myanmar: betogers gieten bier over hun voeten
  Play

  "Bierpro­test" in Myanmar: betogers gieten bier over hun voeten

 2. Iedereen is gek op dit überschattig ottertje. En je ziet meteen waarom!
  Play

  Iedereen is gek op dit überschat­tig ottertje. En je ziet meteen waarom!