Bij de overhandiging van de CO2-meter kregen de leerlingen van het zesde leerjaar een woordje uitleg over de werking?
Volledig scherm
Bij de overhandiging van de CO2-meter kregen de leerlingen van het zesde leerjaar een woordje uitleg over de werking? © Geert De Rycke

CO2-meter voor basisschool De Bijenkorf: “Lucht in klas verversen om kans op coronabesmetting te verkleinen”

Sint-Gillis-DendermondeBasisschool De Bijenkorf uit Sint-Gillis-Dendermonde beschikt vanaf nu over een draagbare CO2-meter. Dat is te danken aan het familiebedrijf Vigotec. “Nu kunnen we de luchtkwaliteit in de klassen perfect in de gaten houden in de strijd tegen besmettingen met het coronavirus”, klinkt het.

 1. Cafébaas Joost revalideert nog steeds na zwaar ongeval, maar lanceert wel upcycling-project: “Elke euro telt om dit financieel te overleven”
  PREMIUM
  Dendermonde

  Cafébaas Joost revali­deert nog steeds na zwaar ongeval, maar lanceert wel upcycling-pro­ject: “Elke euro telt om dit financieel te overleven”

  Meubels een tweede leven geven en decoratiestukken van afvalhout maken. Cafébaas Joost Dierickx (57) stapt enthousiast in de wereld van de upcycling. Al is het ook de nood die hem daartoe dwingt. Want precies vijf maanden geleden raakte de uitbater van café In de Poepekas en stuwende kracht achter poppentheater Kalleke Step betrokken bij een zwaar motorongeval. Revalideren doet hij nog steeds en zijn café is nog altijd dicht. “Ik hoop in februari weer achter de toog te staan, maar ondertussen moet er ook brood op de plank komen”, zegt hij.
 2. “Zelfgemaakte papegaai gekregen van overvaller die ik opsloot”: Benny (61), de rechercheur die zijn eigen afdeling uit de grond moest stampen
  PREMIUM
  Grembergen/Dendermonde

  “Zelfge­maak­te papegaai gekregen van overvaller die ik opsloot”: Benny (61), de recher­cheur die zijn eigen afdeling uit de grond moest stampen

  Een houten papegaai, drie kogels voor 24 Belgische frank en anoniem op café gaan om te luistervinken. De carrière van rechercheur Benny Coen (61) leest ietwat atypisch. De zestiger is sinds vorig jaar op pensioen maar mist zijn job niet, daarvoor zijn de straffen hem te licht geworden. “Tegen de nieuwe inspecteurs zei ik altijd: wees blij dat je een zaak kan oplossen. Bekommer je niet om wat daarna volgt, daar word je gek van.” Lees alle verhalen van voormalige politiemensen in onze reeks Recherche op rust.
 1. Heimwee naar The Masked Singer? Sandra Kim brengt straffe medley!
  Play
  Rode Neuzen Dag

  Heimwee naar The Masked Singer? Sandra Kim brengt straffe medley!

 2. Schattig: Gio Kemper doet school dansen op 'Can't Stop The Feeling'!
  Play
  Rode Neuzen Dag

  Schattig: Gio Kemper doet school dansen op 'Can't Stop The Feeling'!