Voor Philip Cleynens komt de heropening van de bioscopen geen dag te vroeg. “Veel mensen kunnen nu weer genieten van
Volledig scherm
PREMIUM
Voor Philip Cleynens komt de heropening van de bioscopen geen dag te vroeg. “Veel mensen kunnen nu weer genieten van © Geert De Rycke

Cinema Albert heropent met compleet nieuw ventilatiesysteem: “En elke twee weken nieuwe blockbuster!”

Sint-Gillis-DendermondeHet land gaat weer open door een resem versoepelingen van de coronamaatregelen en dat zien ze ook bij Cinema Albert in Sint-Gillis-Dendermonde graag gebeuren. Met de vooruitzichten van elke twee weken een nieuwe blockbuster op het grote scherm en tickets die niet duurder worden, namen ze hier woensdag een vliegende start. “Naar ons gevoel hadden we eigenlijk al veel vroeger weer open gekund”, zegt Philip Cleynens.

 1. RECENSIE. ‘F*** you very, very much’: “Vrouwen boven de dertig zijn dus allemaal ladderzatte en hysterische wezens?”
  TV

  RECENSIE. ‘F*** you very, very much’: “Vrouwen boven de dertig zijn dus allemaal ladderzat­te en hysteri­sche wezens?”

  Een droogeerlijke komedie over het leven van drie vriendinnen boven de dertig met Frances Lefebure als de losgeslagen kapitein van dit ambitieuze relaas vol schuine opmerkingen en bekende koppen. ‘F*** you very, very much’, is hier niet om onopgemerkt aan u voorbij te gaan. Maar of u deze kolderieke reeks op Streamz ook moet streamen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Vrijwilliger in vaccinatiecentrum maakt kunstwerken met dopjes van vaccins: “Al duizenden dopjes gebruikt”
  PREMIUM
  Hamme/Dendermonde

  Vrijwilli­ger in vaccinatie­cen­trum maakt kunstwer­ken met dopjes van vaccins: “Al duizenden dopjes gebruikt”

  Omar Allaf (59) is in het dagelijkse leven normaal tandarts in Syrië, maar door de oorlog in dat land kan hij er niet meer aan de bak. Daarom zet hij zich nu bij ons in voor de goede zaak. Sinds de vaccinatiecentra in Hamme en Dendermonde op poten gezet zijn, is hij ook daar vrijwilliger. Hij trekt de vaccins op in de spuiten en zet ook zelf de prikken. Omar is de dopjes beginnen bijhouden en zo maakte hij al verschillende kunstwerken. Zijn laatste werk heeft hij geschonken aan het vaccinatiecentrum van Hamme.